Kısa haberler

Güncelleme Tarihi:

Kısa haberler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2013 00:00

Haberin Devamı

Bu otelin misafirleri mahkûm

Yolunuz Almanya’nın Kaiserslautern şehrine düşerse dünyanın en ilginç otellerinden birinde konaklama şansına sahip olabilirsiniz. Aklınıza çok lüks, büyük ya da konforlu bir otel gelebilir. Oysa bu oteli diğerlerinden ayıran en önemli özelliği size hapishane ortamını yaşatması.
Yaklaşık 100 yıl önce hapishane olarak yapılan bina bir işletmeci tarafından otele dönüştürüldü. Yıllar önce avlusunda mahkûmların dolaştığı Alcatraz Hotel, bugün 56 odasında misafirlerini ağırlıyor. Odaların demir parmaklıkları, küçücük camları, metal yatakları ve hücre içinde tuvaletleri bulunuyor. Hücre odalarda kalmayı tercih eden misafirlere çizgili mahkûm pijamaları veriliyor ve kalanlar katlarda bulunan ortak banyoları kullanıyor. Mahkûmların sabah kahvaltısı olarak yediği bir adet reçelli ekmek ve kahve de deneyimi tamamlayan ikramlar.
Parmaklıkların ardında bir gece geçirmenizi sağlayacak iki kişilik hücre odaların gecelik fiyatlarıysa 79 Euro. (yaklaşık 185 TL)

Haberin Devamı

Atlas hazine veriyor

Yabancı içerikler kullanmadan, dünyayı gezerek, özel fotoğraflarla hazırlanan Atlas dergisi, 20’nci yılını özel sayıyla kutluyor. Atlas Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek, özel sayıda 20 yılın özetini bulacağımızı söylüyor. Numaralandırılmış ve sertifikalı bu özel baskı, derginin uzun macerasını okuyucuya tekrar hatırlatıyor. Atlas’ın Türkiye ve dünya coğrafyası hakkında hazırladığı dosyalar ‘Keşif ve Macera’, ‘Kültür ve Tarih’, ‘Doğa’ başlıklarında ayrı ayrı anlatılıyor. Atlas, bu özel ayda okurlarına iki özel ek veriyor: ‘Ordu’nun Doğa ve Kültür Rotaları’ kitabıyla 20 yılın tüm sayılarını içeren iki arşiv DVD’si. Bu benzersiz dijital arşiv ilk sayıdan itibaren tüm Atlas’ları okuma olanağı sunuyor. Atlas dergisinin Yayın Direktörü Murat Köksal, derginin yurtdışına lisans satan ilk dergi olduğunu belirtiyor ve yakında Doğan Egmont işbirliğiyle Atlas Çocuk’un çıkacağını müjdeliyor.

Erden Eruç’a Explorers Club ödülü

‘Kasla Git’ projesi çerçevesinde dünyanın çevresini kas gücüyle dolaşan Erden Eruç, ‘The Explorers Clup’ başarı ödülünü aldı. Okyanusları kürekle, karaları bisikletle aşan Eruç, geçtiği her kıtanın en yüksek dağına da tırmandı; ayrıca kurduğu vakıfla öğrencilere yardım faaliyetlerinde bulundu. Uzun yolculuğunu Temmuz 2012’de tamamlayan Eruç, ABD’de yaşıyor. Başarılı sporcu ödülünü yönetmen James Cameron ve astronot John Glenn’le birlikte aldı. Eruç, yolculuğu sırasında birçok rekor kırmış, denizde en uzun süre tek başına kürek çeken kişi unvanını almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!