Kırmızı yerine mavi halı

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı yerine mavi halı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2006 00:00

"6. His"in yönetmeni M.Night Shyamalan’ın yarın ülkemizde de vizyona girecek olan son filmi "Sudaki Kız"ın Londra galasını arkadaşımız Ayşegül Ekinci izledi. Kırmızı halının yerine mavi halının kullanıldığı galada Shyamalan, Türkiye’de film çekmek istediğini, başrol oyuncusu Bryce Dallas Howard ise balayı için İstanbul’a geldiğini açıkladı.

Dünya çapında toplam 1.586 milyar dolar hasılat elde ederek gişe rekorları kıran ardından da birer sinema klasiği haline dönüşen unutulmaz "6. His", "İşaretler" ve "Köy" gibi filmlere imza atan M. Night Shyamalan’ın yedinci filmi "Sudaki Kız" (Lady in the Water) daha vizyona girmeden hakkında en çok konuşulan filmlerden biri oldu. Şimdiye kadar hem yapım şirketine milyonlarca dolar kazandıran hem de kendi kazanan Hint asıllı M. Night Shyamalan, küçük kızlarına gece yatmadan önce okuduğu masalı senaryo yapıp, beyazperdeye aktarmak isteyince olan oldu.

Unutulmaz gerilim filmlerine imza atan yönetmenin kızlarına anlattığı peri masalına çok güvenmeyen Disney, Shyamalan’a film için yeşil ışık yakmayınca hayatı boyunca risk almaktan çekinmediğini itiraf eden yönetmen, çareyi şirketten ayrılmakta buldu. Kariyerine Disney’de başlayan ve bu çatı altında ünlenen M. Night Shyamalan’ın, Disney’den ayrılması dünya sinema gündeminde günlerce konuşuldu. Ardından film için Warner Bros. ile anlaşarak çekimlere başlayan Shyamalan, kadroyu bir sır gibi saklayarak eleştirmenleri de merakta bıraktı.

TÜRKİYE’DE FİLM ÇEKMEK İSTİYOR

Sonunda her biri kendi dalında oldukça iyi olan ancak Hollywood’un star klişelerini yıkarak, daha önce dünya çapında hiçbir filmde başrol oynamamış oyuncuları seçerek yine bir ilke imza atan asi yönetmenin son masalının vizyonda büyük ilgi görmesi bekleniyor. "Sudaki Kız"ın yapımı süresince baştan aşağı birçok kural yıkıldı. Vizyona yeni giren filmlerin tanıtımlarının yapıldığı klasik kırmızı halı, "Sudaki Kız"ın Londra galası için mavi halı oldu. Başta yönetmen ve oyuncular olmak üzere davetliler de kırmızı halı üzerinde yürüyüp basın mensuplarına poz vereceklerini düşünürken, filmin temasına uygun olması için yere serilen mavi halıyı görünce önce şaşırdılar sonra güldüler.

Galanın yapıldığı Londra’nın sinemalarıyla ünlü Leicester Merkezi’ni dolduran hayranlarına, bu filminin de diğer yapıtları gibi bir sinema klasiği olacağını iddia eden Shyamalan inançlarının kendisine ve ailesine şans getirdiğini de söyledi. Londra prömiyerinde Kelebek’e konuşan yönetmen bir gün Türkiye’de film çekmek istediğini açıkladı. "Ben, Türkiye gibi kültür ve tarihin çok zengin olduğu bir ülkeden geliyorum. Bu nedenle Türkiye’de çekilecek bir filmin ne kadar zengin olacağının farkındayım. Mutlaka bu rüyamı gerçekleştirmek istiyorum" dedi.

Balayı için İstanbul’a geldi

Filmde bir su perisini canlandıran genç oyuncu Bryce Dallas Howard, film çekimleri biter bitmez balayı için İstanbul’a gelmiş. Hamile aktris eşinin balayı için seçtiği mekanı son ana kadar sürpriz olarak sakladığını hatırlatırken, "İnanın balayımız için nereye gittiğimizi bile bilmiyordum. Ancak son anda İstanbul’da bir hafta kalacağımızı öğrendim. Çok sevindim ve gerçekten rüya gibi bir zaman geçirdik. İstanbul için bir hafta az geldi ama tekrar gelmeyi planlıyoruz. Belki bir sonraki sefere çocuğumuzla geliriz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!