Güncelleme Tarihi:
Bilim adamları, güneş ışınlarından meydana gelen cilt kırışıklıklarının yiyeceklerle de ilgisi olduğunu saptadı. Avustralya'da Monash Üniversitesi araştırmacıları, Avustralya, Yunanistan ve İsviçre'de yaşayan 453 kişi üzerinde araştırma yaptı. Araştırma sonucunda sebze, baklagiller ve zeytinyağı ile beslenen insanlarda, yaşlandıkları zaman daha az cilt kırışıklıkları meydana geldiği belirlendi. Kırmızı et, tereyağı, şeken, sütlü besinler ve margarin ağırlıklı beslenenlerde ise daha fazla cilt kırışıklığı ortaya çıktığı gözlendi. Araştırmacılar, sebze, baklagiller, zeytinyağı ve bazı meyvelerin güneş ışınlarının olumsuz etkisine karşı cildi koruduğunu kaydetti. Cildi güneş ışınlarının etkisinden koruyan diğer anti-kanserojen besinler ise balık, erik, elma ve çay olarak sıralanıyor.