Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2008 00:00
Günün en önemli öğünü kahvaltı... Kimi bir simitle geçiştiriyor bu öğünü, kimi mükellef bir masanın başında.
Beslenme Diyet Sağlıklı Yaşam Dergisi, ünlülerin sabah mönülerini merak edip, kendilerine sordu: Kimi güne nar suyu, kimi kahve, kimi kiviyle başladığını anlattı. İşte ünlülerin kahvaltı tercihleri...
TAN SAÄžTÃœRK:
Güne ballı ve muzlu sütle başlıyorum
Güne mutlaka kahvaltı yaparak baÅŸlıyorum. Ä°zmirli olduÄŸum için kahvaltıda bol yeÅŸillik tercih ederim. Çalışmalarım olduÄŸu zamanlarda ise güne ballı ve muzlu süt içerek baÅŸlarım. Çalışırken ağır geldiÄŸi için reçel, sucuklu yumurta gibi ağır kahvaltıları tercih etmiyorum.Â
EBRU ÅžALLI:
Aç karnına meyve yemekten vazgeçmem
Sabah kalktıktan sonra ilk olarak bir bardak su içerim. Ardından bir kivi yer, sonra da kahvaltımı yaparım. Kahvaltıda genellikle karbonhidrat almaya özen gösteriyorum. Peynir ve domatesli tost, yanına yeşil çay ya da yağsız süt içiyorum. Meyveyi kesinlikle ihmal etmiyorum, çünkü aç karnına yenen meyvelerdeki minerallerin vücuda daha faydalı olduğunu biliyorum. Kahvaltı sonrası sıra spora geliyor. Düzenli olarak pilates yapıyorum.
SEREN SERENGÄ°L:
Birkaç parça çikolata
Genelde güne birkaç parça çikolatayla başlarım. Çikolata yemezsem, kızarmış ekmeğin üzerine bal, kaymak sürerim. Saat 13.00’e kadar çikolata beni tutuyor ve kahvaltı yapmıyorum. Birkaç parça çikolatayla hem güne mutlu başlıyor hem de istediğim şeyi yemiş oluyorum. Öğlenleri ise bir tost ya da salata tercih ediyorum. Saat 16.30 gibi acıkırım. Dışarıdaysam genellikle et yiyorum. Akşam yemekleri ise çok önemlidir; eşimle şölen gibi bir sofraya otururuz.
EDÄ°Z HUN:
Greyfurt, nar suyu ve
balık yağı
Güne beden eğitimiyle başlıyorum. Daha sonra greyfurt ya da nar suyu ve balık yağı içiyorum. Gıda meselelerine çok önem veririm ve çok sıkı bir kahvaltı yaparım her gün... Kahvaltı masasından kuru üzüm, ceviz ve kuru kayısıyı da asla eksik etmem.
ÂBERNA LAÇİN:
Sabah kalkar kalkmaz
su içerim
Uyanır uyanmaz bir bardak su içerim. Çünkü bu kendimi iyi hissetmemi sağlıyor. Eskiden kahvaltı yapmazdım, ama şimdi deli gibi bir kahvaltı hazırlıyorum. Reçeller, kaymaklar, beyaz peynir, zeytin... Bu arada vişne reçelini kendim yapıyorum, söylemiş olayım.
 AYDAN ŞENER:
Ä°lle de bir fincan koyu kahve
Güne koyu bir neskafe içerek ve 1-1,5 saat gazete okuyarak başlıyorum. Çalıştığım zamanlarda sabah 07.00’de, çalışmadığım zamanlarda 10.00’da uyanırım. Çünkü çok geç yatarım. 11.00’e doğru duşumu alıp, ardından hafif bir kahvaltı yaparım. Kahvaltıda tercihim domates, peynir ve zeytindir... 14.00-15.00 arası yemeğimi yerim. Akşam yemeğim ise 20.00’yi geçmez.
 ECE ERKEN:
Önce kahve,sonra nar suyu
Sabahları 08.00’de uyanıyorum ve bir kahve içerek güne başlıyorum. Kuaförde işim bittikten sonra yayına geçiyorum ve arada kahvaltı yapıyorum. Kahvaltımda mutlaka salata olmalı... Kahvaltıdan sonra ise avokado ve antioksidan etkisinden
dolayı nar suyu içiyorum.
 İPEK ÖZKÖK:
Domates, peynir bile yeter
Güne bir bardak ılık su içerek başlıyorum. Sonra kahvaltı yapıyorum, çünkü kahvaltı olmazsa olmazlarımdandır. Peynir, domates bile tek başına yeterli olabiliyor benim için... Kahvaltıda açık çay ve portakal suyu içerim. Ancak çalışma saatlerimin düzensizliğinden dolayı belirli bir kahvaltı saatim olamıyor.