Kilyos emrinize amade

Güncelleme Tarihi:

Kilyos emrinize amade
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2006 00:00

Solar ve Burc Beach sezona hazır. Plaj keyfine ayıracak 25 liranız varsa kararınızı verin: Aradığınız arkadaşça bir ortam mı yoksa iyi yemekler mi? Kiteboard mu seversiniz, jet ski mi? Çocukla mı gideceksiniz, köpeği mi götüreceksiniz?

ORTAM NASIL?

Solar entegre tesis

Solar Beach entegre bir tesis. Bu yazki yenilemelere 1 milyon dolar harcandı. 3 bin kişi aynı anda güneşlenebilir. 3 DJ nöbetleşe müzik yapıyor. Farklı bölümleri var: İster VIP’te takılın, ister yüksek müzikli genç tarafında. Konsept danışmanından halkla ilişkilere kadar uzman bir kadro kurmuşlar. Ekibin başında Antalya Ally’den Ümit Doğan var.

Burc daha mütevazı

Burc Beach, Gümüşdere tarafında olduğu için daha geniş bir kumsalı var. Buna mukabil daha salaş. Bin yastık ve 500 şezlongla hizmet veriyor. Boğaziçililer ve yakınları çoğunlukta. Yaş ortalaması 25-35 ve çok nadiren şaşıyor. Ortalıkta bir sürü köpek koşuşturuyor. DJ 18.00’e kadar sakin, sonra eğlenceye dönük, daha ritmik parçalar çalıyor. Türkçe pop yasak.

FİYATLAR NASIL?

Akbil gibi bileklik


Solar’a giriş 25 lira. Bu yıl bileklik sistemi uygulanacak, yani kapıdan Akbil doldurur gibi bilekliğinize yükleme yapacaksınız. İçerideyken harcamalarınızı bu bileklikten yapacaksınız. Mekan içinde bir bira 6, kahve 4.5, Parma’nın ince hamurlu İtalyan pizzaları 16-30 lira.

İsteyene üyelik

Eğer Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi ya da BÜMED üyesi değilseniz Burc Beach’e dışarıdan girişler hafta içi 20, hafta sonu 25 lira. İsteyen 250 liraya üyelik de çıkarabiliyor. Mekan içinde bir bira 6, bir fincan kahve 4.5, hamburger 6.5, köfte 10, kuzu şiş 12 lira.

EĞLENCE NASIL?

Cumartesi partileri patlayacak


İlk etkinlik 9 Haziran’daki plaj partisi. Yaz sonuna kadar her cumartesi devam edecek. Gece eğlenceleri sürmekle birlikte Solar bu yaz gündüze ağırlık veriyor. Ayrıca MTV partileri de yapılacak.

Beach Fest burada

Boğaziçi 1896 Beach Fest gibi organizasyonlar yapılıyor. Geçen yıl yapılan MFÖ konseri gibi konserler var ama tarihleri henüz belli değil.

YEME-İÇME NASIL?

Pizzaları deneyin


Solar’ın yemek konseptini Margaux’dan hatırlayacağınız Tolga Atalay hazırladı. İsteyene Türk, isteyene Çin ya da İtalyan olmak üzere altı ayrı tür var. İnce hamurlu pizzalarıyla pek böbürleniyorlar. Deneyin, bakalım beğenecek misiniz?

Ahşap masalarda yiyin

Bir buçuk kilometre kumsalı olan Burc’un ahşap platform üzerine kurulu şirin bir tesisi var. Burada gün içinde yiyecek içeceğinizi karşılayabileceğiniz 200 kişi oturma kapasiteli bir kafe-bar ile bir de balıkçı restoranı bulunuyor.

AKTİVİTELER NASIL?

Jet ski mi, muz mu?


Parasailing, jet ski, kitebaord ve yelken yapabilir, banana (muz), hamburger gibi su oyuncaklarına binebilir, bungee jumping deneyebilirsiniz. Plaj voleybolu ve futbolu turnuvaları düzenlenecek. Hafta içi bir yelken okulu açmayı planlıyorlar. Çocuk parkı ve 7x24 Medline ambulans servisi var.

Köpeği suya alıştırın

Burc’da her sene Kiteboard Dünya Şampiyonası (bu yıl 18-25 Haziran’da), BURC Veteran Beach Volley Şampiyonası düzenleniyor. Plaj voleybolu ve futbolu oynayabilir, katamaran yelken yapabilir, rüzgar sörfü ya da kite sörf deneyebilirsiniz. Yürüyüş için uzun bir kumsalı var. Köpek getirmek serbest.

Krepen’in koca porsiyonları

Yolunuz İstiklal Caddesi’ne düştüğünde, size öğle ve akşam uğrayabileceğiniz yeni bir mekan tavsiye edeceğim: Cafe Krepen. Kocaman porsiyonları var. Ne yeseniz, ona doyuyorsunuz. Fiyatlar makul. Ben Hot Choclate Suffle yedim, çikolata seviyorsanız deneyin derim. Servis iyi, yiyecekler güzel, fiyatlar ucuz olunca, mekan da iş yapıyor tabii. Açılalı iki ay oldu ama siz bakın şunun cirosuna: Bugüne kadar Krepen’de 32 bin 500 kişiye servis açılmış. Bunlara 7 bin 200 bardak bira satılmış. Toplam 10 bin 400 bardak kola içilmiş. 790 steak fajita, 1850 sezar salata yenmiş. Eğlenceli liste şöyle devam ediyor: 1100 adet hamburger ve diğer burgerler, 4 bin 900 tabak tatlı, 900 marul, 1200 göbek salata, 580 kilogram makarna, 11 kilo tuz, 900 kilogram domates, ilanihaye! Kafe Krepen 08.00-02.00 arası açık. İstiklal Caddesi No. 140, Halep Pasajı girişi. Bira 4.5, Türk kahvesi 3.25 lira. (212) 249 80 13.

LOKKA’NIN HED KANDİ PARTİLERİ

İstanbul’da arka arkaya bomba partiler yapılıyor. Ben en son Hed Kandi’nin partisine gittim. Bu adam dünyaca ünlü bir parti tasarımcısı (parti tasarımcısı! yahu bulamadım kendime şöyle bir iş). İkinci kez Türkiye’ye geliyor, daha önce yine Lokka votkalarının davetlisi olarak Adress İstanbul’da parti düzenlemişti, ona da gitmiştim. Pınar Altuğ, Toni Teodorakis, Ebru Akel, Can Ateş, Derin Mermerci, Elif Germiyanlıgil gibi kalburun iki-üç tık üstü insanlar katılmıştı. Bu kez parti yeri olarak Beyoğlu Balıkpazarı’ndaki Mario Cantoni seçilmiş. İyi miydi? İyiydi. Bana biraz "mekanik" geliyor ama ipten sarkan göstericiler, performanslar, ışık-müzik derken fena vakit geçirmedik. Fakat her iki partide de bir şey dikkatimi çekti: Koskoca Lokka olarak parti düzenliyorsun, bir ton insan davet ediyorsun. İçki isteyene sadece Lokka var diyorsun, ki bir yere kadar o da tamam. Ama sonra bundan ücret alıyorsun. İşte burada olmadı. Sponsor olduğun partide bir şey ikram edeceksen, buyur et. Ama bana paramla içki satacaksan, hiç olmazsa Mey İçki’nin diğer ürünlerini de bulundur ki, istediğimi alayım. Devamı gelecek dedikleri için söylüyorum. Umarım dikkate alırlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!