‘Yenilmezler’den öğrendiğimiz 7 şey

Güncelleme Tarihi:

‘Yenilmezler’den öğrendiğimiz 7 şey
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 07:06

‘Ultron Çağı’nın gösterimi için Londra’daydık. Yönetmen Joss Whedon ile Robert Downey Jr, Scarlett Johansson ve Mark Ruffalo gibi yıldızların yer aldığı basın toplantısına katıldık. Notlarımızla geri döndük.

Haberin Devamı

1- JOSS WHEDON, ULTRON’U SEVİYOR

Adam açık açık “Daha ilk filmi çekmeden ‘ikinci filmde Ultron’u kullanmalıyız’ demiştim” dedi. Kulağımızla duyduk. “Büyük, kuvvetli, sinirli ve metalden yapılma; bu elemanların hakkından gelebilecek kadar da güçlü” diye de ekledi. Metalciymiş Whedon.

2- ÜNLÜLERİN HEYECANLARI DA BİR GARİP OLUYOR

“Age of Ultron’un çekimleri başladığında sizi en çok heyecanlandıran şey neydi” sorusuna ilginç yanıtlar geldi. Ekibin yenisi Elizabeth Olsen (Scarlet Witch / Wanda Maximoff) “Yemek yapmak” dedi. Soruyu anlamadığına kanaat getirdik. Bütün sete karavana çıkarıyor da olabilir emin değiliz. Jeremy Renner “Bu dejenerelerle takılmak” diyerek top çevirdi. Samimiyetiyle toplantıya damga vuran Paul Bettany (Jarvis / Vision) tercihini ’gişe bonusları’ndan yana kullandı. Robert Downey’nin heyecan seçimi de yabana atılır türden değil: “Muhtemelen ilk köstüm provam... Ben ve etrafımı çeviren bütün o aynalar.”

3- BABA GİBİ İLHAM OLMAZ

Haberin Devamı

“Size kim ilham verir” sorusunun cevapları şöyle: Scarlett Johansson, ‘Dirty Dancing’deki Patrick Swayze’yi seçti. Bu seçim genel olarak takdir topladı. Bütün salon “Hangimiz ondan ilham almadık ki” mealinde kafa salladık. Paul Bettany, canlandırdığı karaktere yakın düştüğünden olsa gerek “John Lennon” dedi. Hulk’u canlandıran ve film boyu sinirlenmemeye uğraşan Mark Ruffalo “Takdir edersiniz ki Gandhi olmak durumundaydı” diyerek tam puan aldı. “Bir de Ben Kingsley” diye ekleyince yıldızını da verdik. Sınıfta kalan isim “Babam” diyen Chris Evans

(Captain America) idi. Joss Whedon’un cevabı da “Chris Evans’ın babası” oldu onu da ekleyelim.

4- PROFESYONEL OLDUĞUNUZ KADAR KOMİKSİNİZ DE

Hollywood yıldızı dediğiniz şahıslar artık aynı soruları döne döne cevaplamaya alışmış. Mesela Scarlett Johansson’a “Erkek egemen bir ortam olan çizgi roman dünyası...” diye lafa girdiğinizde “Ha... Evet feminizm sorusu... O iş şöyle” gibisinden bir cevap alıyorsunuz. Zaten bekliyor oluyor sizi. Ortamın şakacısıysa elbette Robert Downey. Bir süre sonra “Pardon 15 dakika olmuş. Aynı kostümle bundan daha uzun süre görünmeye iznim yok” diyerek kalktı. Yandan yeni bir ceket ve gözlük edinip geldi. İşine görmedin herhalde?” cevabıyla geldi.

5- SENDEN DAHA GÜZEL

Haberin Devamı

Scarlett Johansson filmdeki en seksi insan olduğu görüşüne katılmıyor. Nitekim “Filmin en seksi karakteri olarak...” diye başlayan soruya “Gerçekten mi? Chris Hemsworth’ü görmedin herhalde?” cevabıyla geldi.

6- YÖNETMEN ARKADAŞIN GÖZÜ TATİLDE

Zira yönetmen, “Yeni filminiz ne zaman gelecek” sorusuna şu yanıtı verdi: “‘Henüz bir planım yok’ bu aralar en sevdiğim cümle. Uzun bir istirahat döneminin ardından biraz daha uzun bir istirahat dönemi planlıyorum. Sonra da muhtemelen sonsuz istirahat.”

7- PARALAR BOZULMASIN ARALAR

Paul Bettany uzun bir süredir Marvel filmlerinde Tony Stark’ın yapay zekâlı asistanı Jarvis’i seslendiriyordu. Bu kez Vision olarak ete kemiğe (ya da kabloya silikona) büründü. Hayat ona hayat. Ya da kendi ifadesine göre uzun bir süre öyleymiş: “10 yıldır beraber çalıştığım ama hiç tanışmadığım insanlarla karşılaşma şansı bulmam iyi oldu. Ama şöyle de bir şey var. Benim önceki işim süper kahraman filmlerinde, eğer filmin sonunda anlaşılmayan bir şey kaldıysa dış ses olarak açıklama yapmaktı. Bu toplamda iki saatimi alıyordu ve sonra da içi para dolu bir torbayla eve dönüyordum. Bundan daha iyi bir kontrat düşünemiyorum. Şimdi bir de oynamam gerekiyor. Ama bu kısmı da güzel. Bu yarı deli ve iyi para kazanan oyuncularla çalışmak güzeldi.”

BAKMADAN GEÇME!