Güncelleme Tarihi:
Adını duyduğunuzda bile ağzınızın sulanacağı, kimsenin hayır diyemeyeceği enfes lezzet yahninin nasıl yapıldığı son günlerde merak konusu oldu. İşte, sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti yahni tarifi ve malzemeleri...
YAHNİ NASIL YAPILIR?
Türk mutfağının geleneksel lezzeti yahniye kim hayır diyebilir ki? İşte, akşam yemeklerini yıldızı yahni tarifi...
MALZEMELER
500 gr. dana kuşbaşı, 2 yemek kaşığı yağ, 30 adet arpacık soğan, 3 adet havuç, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı domates salçası, 1 adet kesme şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
YAPILIŞI
İlk olarak yıkadığınız dana etini yağ ile birlikte bir tencereye pişmeye bırakın. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar pişme işlemine devam eden bekleyin. Bir yandan da arpacık soğanları temizleyip, etlerin içine atın. Daha sonra havuçları iri iri doğrayın ve etlerle birlikte kavurun.
Tenceredeki soğanlar pembeleşmeye başlayınca, sirkeyi, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Son olarak domates salçasını da ilave ettikten sonra, 5 dakika daha karıştırın ve üzerini örtecek kadar su koyun. Kısık ateşte, etler yumuşayana kadar pişirin.
PÜF NOKTASI
Sirke, soğanların hem dağılmasını önler hem de daha parlak görünmelerini sağlar.