TV'nin en önemli gecesi...

Güncelleme Tarihi:

TVnin en önemli gecesi...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 07:36

Televizyon dünyasının en önemli gecesi için geri sayımdayız: Emmy’ler pazar gecesi dağıtılıyor. İşte adayların gözünden en ‘ödüllük’ performansları

Haberin Devamı

Emmy ödülleri öncesi her aday oyuncu, rol aldıkları diziden en sağlam performansı olduğuna inandığı bir bölümü Akademi’ye gönderiyor. Seçici kurul bu bölüm üzerinden en iyi oyuncu ödülünü kimin kazanacağına karar veriyor.

Elbette dilerlerse dizinin her bölümünü izleyip değerlendirme şansları da var, ama çoğunlukla oyuncunun tercih ettiği bölüm etkili oluyor. Bu sene de aday oyuncular kimi yerinde, kimi şüpheli seçimlerini yaptı ve jüriye gönderdi. İşte bazı yıldızların Emmy heykelciği yolundaki kritik seçimleri:

Amy Poehler - Parks and Recreation
One Last Ride

Poehler, televizyoun en iyi komedilerinden birinin vedası şerefine sezon finalini akademiye sunmayı tercih etmiş. Final tatlı olsa da, Poehler’ın müthiş komedi yeteneğini daha iyi kavrayabildiğimiz, ‘Leslie and Ron’ gibi başka bölümler vardı. Bu tercihle en iyi kadın oyuncu (komedi) kategorisinde şansı pek yüksek görünmüyor.

Haberin Devamı

Jon Ham - Mad Men
Person to Person

TVnin en önemli gecesi...


Jon Hamm üst üste yedi kere en iyi erkek oyuncu ödülünü kaybettikten sonra, en büyük silahını oynamaktan başka tercihi olmadığını düşünmüş olmalı. Sezon finalini seçerek, ‘Bu da mı gol değil?’ demiş oldu. O efsanevi grup terapi sahnesi, ağlamalar, hıçkırıklar, Peggy ve Betty draması bu sene Hamm’e ödül getirmezse Emmy tarihinin büyük hayal kırıklıklarından birini yaşayacağız.

Kevin Spacey - House of Cards
Bölüm 32

TVnin en önemli gecesi...


Oscar ödüllü Spacey bu bölümü seçerek, ödülü rakiplerine hediye etmiş oldu. ‘House of Cards’daki onca inanılmaz anın arasından, kendisinin değil Robin Wright’ın (Claire Underwood) devleştiği bölümü seçmesi ancak Jon Hamm’in işine yarar.

Uzo Aduba - Orange is the New Black
Hugs Can Be Deceiving

TVnin en önemli gecesi...

Orange is the New Black, Aduba en sağda

Netflix dizisinde Suzanne’i canlandıran Aduba, bu bölümü ‘Suzanne’in hikâyesini onurlandırmak için seçtiğini’ söylüyor. Bölümde Suzanne’in geçmişini, çocukluğunu öğreniyoruz. Hapishanedeki arkadaşlarıyla yavaş yavaş kopuşu ve annesi yerine koyduğu Vee ile yakınlaşmasının anlatıldığı bölüm Aduba için olabilecek en sağlam tercih.

Haberin Devamı

Michael Kelly - House of Cards
Bölüm 27

TVnin en önemli gecesi...


Frank Underwood’un (Kevin Spacey) eski sağ kolu Doug Stamper, 27’nci bölümde hep korkulan o uçurumun kenarına geliyor. Yıllardır alkolden uzak durmayı başarsa da, feci kaza sonrası içine düştüğü karanlık, o ünlü şırıngayla viski içme sahnesiyle derinleşiyor. Kelly’nin performansının en güçlü olduğu bölümlerden biri ama bu kategoride rakipleri de epey dişli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!