Türk insanının Star Wars'un ışın kılıcıyla imtihanı

Güncelleme Tarihi:

Türk insanının Star Warsun ışın kılıcıyla imtihanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 17:18

Bir Star Wars tufanıdır gidiyor... Gösterime girmesi dört gözle beklenen, fragmanları milyonlarca kez izlenen Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor nihayet hayranlarıyla buluştu. Bu sayede en son 2005 yılında serinin son filmi Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı ile 'rafa kaldırdığımız' ışın kılıçlarını tekrar elimize aldık.

Haberin Devamı

Işın kılıcı iyi hoÅŸ da, bizim bünyemizde bazı yan etkileri ortaya çıkıyor. Ya iÅŸ yerinde canı sıkılan birbiriyle düelloya tutuÅŸuyor, ya da mahallenin gençleri kendi aralarında kapışıyor.Â

Türk insanının Star Warsun ışın kılıcıyla imtihanı

Önce ışın kılıcı efsanesi nasıl ortaya çıkmış, o sahneler nasıl çekilmiş, Yıldız Savaşları'nın yaratıcısı George Lucas'tan bir dinleyelim.

 

Yıldız Savaşları’nın mimarı George Lucas, aslında filmde normal kılıç kullanacaklarını fakat çekimlere kısa bir süre kala daha fütüristtik bir silah kullanmaya karar verdiklerini söyler. Ayrıca Lucas, senaryoyu yazarken birçok kaynakdan da yararlanır. Bunun içinde en büyük pay ise samuray filmleridir. Kılıç için önceleri ‘Lazer Kılıcı’ ismini düşünülür. Lucas, bu ismi daha sonra değiştirerek ‘Lightsaber’da karar kılar. Yıldız Savaşları serisinin başladığı zaman ise o dönemki görsel efektler bugünkü gibi değildi. Lucas, ışın kılıcı düellosunda kamera oyunlarından da yararlanır.

Haberin Devamı

 Şimdi de bizim üzerimideki etkilerine şöyle bir bakalım...

OFİS ÇALIŞANLARI JEDI'LARA ÖZENİRSE

 IŞIN KILICININ KABZASI BAZEN ŞEMSİYEYİ ANDIRABİLİR

DARTH VADER VE LUKE SKYWALKER GİBİ, BABA İLE OĞLU BİRBİRİNE DÜŞÜREBİLİR

 GÜCÜN KARANLIK TARAFIYLA FAZA UĞRAŞMAMAK GEREKİR

 IŞIN KILICI BİLEMEK!

CEM YILMAZ, IŞIN KILICINI DANSÖZE BENZETMİŞTİ

Bu kadar ışın kılıcından bahsetmişken, 'Yerli Yıldız Savaşları' olarak anılan Dünya'yı kurtaran Adam'ı anmadan geçmek olmaz.  

'TURKISH STAR WARS' TRAILER

 

BAKMADAN GEÇME!