Güncelleme Tarihi:
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ve her yaştan insanın severek tükettiği tulumbaya olan ilgi son günlerde artmaya başladı. Bu enfes lezzeti evlerinde nasıl yapabileceklerini araştıran vatandaşlar, evde tuluma tatlısı tariflerini araştırıyor. İşte, yerken çıtır çıtır olan ve ağızda dağılan tulumba tatlısı tarifi...
TULUMBA TATLISI NASIL YAPILIR?
Hamur ile şerbetin muhteşem buluşmasıyla oluşan, her damak zevkine hitap eden ve kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olan tulumbayı evde nasıl yapacaklarını merak eden vatandaşlar, en güzel ve en lezzetli tulumba tatlısı tariflerini araştırıyor. İşte, evde tuluma tatlısı yapmak isteyen vatandaşlar için tulumba tatlısının malzemeleri ve yapılışı...
MALZEMELER
Hamuru için;
5 kahve fincanı un
4 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Şerbeti için;
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
500 gram toz şeker
YAPILIŞI
İlk olarak şerbeti yapmaya başlayın. Şerbeti için tencereye su ve şekeri ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyerek dinlendirin ve soğumaya bırakın. Bir yandan da tereyağı ve suyu tencereye koyun, su kaynayınca azar azar un ekleyin. Bu şekilde 5 dakika pişirin ve ateşten alıp soğumaya bırakın. Daha sonra karışıma tuz ve yumurtaları ekleyip yoğurmaya başlayın. Yoğurma sonrası elde ettiğiniz karışımı sıkma torbasına doldurun.
Öte yandan, bir tavaya yağ eklenerek ısıtılmaya başlanır. Sıkma torbasındaki hamuru kızgın yağa 4-5 cm boyunda sıkılıp makasla kesilir. Tava sallanarak pembe renkte kızartılır. Kızartma işleminden sonra soğuk şerbete koyun. Yaklaşık 10 dakika şerbette beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...