Güncelleme Tarihi:
İşinin ehli Ercan Abi, sadece arkadaşlarıyla güzel bir ziyafet çekmeyi arzu etmişti.
Tenekede tavuk TARİFİ
Malzemeler:
1 adet orta boy tavuk
3-4 patates
3-4 soğan
Tuz
Tavuğu kapatabilmek için 1 adet teneke
Yapılışı :
Öncelikle 30-40 cmlik kazığı toprağa iyice yerleştiriyor, sonra etrafını eşeleniyor ve patatesler ile soğanlar koyuluyor. En son olarak tuzla ovdulan tavuk kazığa yerleştiriliyor. Üstü ise teneke ile kapatılıyor. Yavaş yavaş yakılan ateşle yaklaşık 1 saat pişiriliyor.
NOT: Tavuğun içi iyi pişsin diye bıçakla çiziliyor.Harlı ateşte pişirirseniz, tavuğun dışarı kızarır içi çiğ kalır. Teneke iyice kapansın diye üzerine ağırlık ya da taş koyabilirsiniz.
YURDUM İNSANI YİNE DÖKTÜRDÜ - FOTO GALERİ