Güncelleme Tarihi:
Besin değeri yüksek ve çok yüksek kalorili olmayan tavuklu şehriye çorbası en sık tercih edilen yemeklerden biri. Neredeyse herkesin severek tükettiği tavuklu şehriye çorbasının nasıl yapıldığını ve malzemelerini merak eden vatandaşlar, en lezzetli ve kolay tavuklu şehriye çorbası tarifini sorguluyor. İşte, ağzınıza layık tavuklu şehriye çorbası tarifi...
TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Hem kolay yapımı hem de lezzetli olması sebebiyle en çok tercih edilen çorbalardan olan tavuklu şehriye çorbası, yapımı zahmetli olmayan bir o kadar da ekonomik bir akşam yemeği tercihi olabilir. İşte, tavuklu şehriye çorbası malzemeleri ve tarifi...
MALZEMELER
2 adet domates ve 1 çay kaşığı acılı biber salçası
100 gr. tel şehriye
1 parça haşlanmış tavuk göğüs eti
1 tane havuç
1 orta boy patates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz ve biraz karabiber
YAPILIŞI
İlk olarak tavukları haşlamaya başlayın. Tavukları haşladığınız tencereye tuz ve karabiberi de eklemeyi unutmayın. Daha sonra tencerenin içine 1 tane havucu ve 1 orta boy patatesi küp küp doğrayın. Bir sonraki aşamada ise, yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edin.
Tencerede hazırladığınız bu malzemeler piştiğinde 100 gr. tel şehriyeyi de içine atın. Bu arada domatesleri rendeleyip suyunu süzgeçten geçirin ve çorbaya katın. Tencereye acılı biber salçası ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Birkaç dakika dinlendikten sonra üstüne damak zevkinize göre ister karabiber ister maydanozla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun...