Tavuklu şehriye çorbası nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Tavuklu şehriye çorbası nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 16:25

Türk mutfak kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan çorbalar, özellikle akşam yemeklerinde başlangıç olarak tercih ediliyor. Her yaştan insanların severek tükettiği çorbalar içinde tarifi en çok merak edilenlerden biri de tavuklu şehriye çorbası. Tavuklu şehriye çorbasının nasıl yapıldığını merak eden vatandaşlar, pratik tavuklu şehriye çorbası tarifini araştırıyor. Peki, tavuklu şehriye çorbası nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Besin değeri yüksek ve çok yüksek kalorili olmayan tavuklu şehriye çorbası en sık tercih edilen yemeklerden biri. Neredeyse herkesin severek tükettiği tavuklu şehriye çorbasının nasıl yapıldığını ve malzemelerini merak eden vatandaşlar, en lezzetli ve kolay tavuklu şehriye çorbası tarifini sorguluyor. İşte, ağzınıza layık tavuklu şehriye çorbası tarifi...

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Hem kolay yapımı hem de lezzetli olması sebebiyle en çok tercih edilen çorbalardan olan tavuklu şehriye çorbası, yapımı zahmetli olmayan bir o kadar da ekonomik bir akşam yemeği tercihi olabilir. İşte, tavuklu şehriye çorbası malzemeleri ve tarifi...

MALZEMELER

2 adet domates ve 1 çay kaşığı acılı biber salçası

100 gr. tel şehriye

1 parça haşlanmış tavuk göğüs eti

1 tane havuç

1 orta boy patates

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Haberin Devamı

1 tatlı kaşığı tuz ve biraz karabiber

YAPILIŞI

İlk olarak tavukları haşlamaya başlayın. Tavukları haşladığınız tencereye tuz ve karabiberi de eklemeyi unutmayın. Daha sonra tencerenin içine 1 tane havucu ve 1 orta boy patatesi küp küp doğrayın. Bir sonraki aşamada ise,  yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edin.

Tencerede hazırladığınız bu malzemeler piştiğinde 100 gr. tel şehriyeyi de içine atın. Bu arada domatesleri rendeleyip suyunu süzgeçten geçirin ve çorbaya katın. Tencereye acılı biber salçası ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Birkaç dakika dinlendikten sonra üstüne damak zevkinize göre ister karabiber ister maydanozla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun...

BAKMADAN GEÇME!