Güncelleme Tarihi:
İftar sofralarına çok yakışacak ramazan için tatlılar araştıran vatandaşlar, iftar sonrası hem çok rahatsız etmeyecek hem de lezzetli tatlı tariflerini sorguluyor. Biz de iftar sofralarınızı süslemesi için tavuk göğsü tarifini, malzemelerini ve yapılışını sizin için yazdık. İşte, tavuk göğsü tarifi...
TAVUK GÖĞSÜ NASIL YAPILIR?
Ramazan'ın gelmesiyle birlikte tavuk göğsü tatlısının yapımı merak edilmeye başlandı. Bu lezzeti evlerinde yapmak isteyen vatandaşlar, pratik tavuk göğsü tarifini sorguluyor. Peki, tavuk göğsü nasıl yapılır? Tavuk göğsünün malzemeleri neler?
MALZEMELER
Vanilya
1 lt süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı Hindistan cevizi
YAPILIŞI
İlk önce tereyağını eritin bir sonraki aşamada tüm krema malzemesini bir kapta kısık ateşte karıştırarak pişirin. Bu arada vanilyayı da eklemeyi unutmayın. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kağıdın üstüne Hindistan cevizi serpin. Hazırladığınız krema karışımını tepsinin üzerine iyice yayıp iyice soğumasını bekleyin. Soğuduktan kağıt yardımıyla rulo yapın. Kağıdı üzerine kapatıp bu halde buzdolabında servis yapana kadar bekletin. İster tarçın ile ister mevsim meyveleri ile servis edin. Afiyet olsun...