Güncelleme Tarihi:
Taşlık tarifi için gerekli malzemeleri temin ettikten sonra, isteğe göre bir miktar pul biber ekleyerek yemeğinizi lezzetlendirebilirsiniz. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz taşlık tarifi
MALZEMELER
Yarım kilo taşlık
2 adet orta boy domates,
2 adet orta boy soğan,
2 yemek kaşığım sıvı yağı,
1 çay kaşığı pul biber,
1,5 tatlı kaşığına yakın tuz,
5 su bardağı sıcak su
TAŞLIK NASIL PİŞİRİLİR?
1-Taşlığı küçük küçük doğrayın
2-Sonra yıkayıp suyunu süzdürün
3-Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
4-Üzerine salçayı ilave edip kavurmaya devam edin
5-Domatesleri ince ince doğrayıp içine ilave edelim ve domatesler hafif yumuşayana kadar pişirin
6-Daha sonra taşlıkları ilave edelim ve karıştırın
7-Son olarak tuzu, pul biberi ve sıcak suyu ilave edip karıştırın
8-Ağzı kapalı şekilde orta ateşte taşlıklar yumuşayana kadar pişirin
9-Suyu 2 su bardağı olacak şekilde azar azar ilave edelim. Birden hepsini koymayın
10-Taşlık Sotemizi pilav eşiliğinde servis yapın.