Sven Helbig ile klasik müzik tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Sven Helbig ile klasik müzik tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 13:36

Mozart’tan bugüne klasik müzik dünyasında çok şey değişti. Modern klasik müzikte yalnızca teknik değil duygu ve modern yorumlar da ön planda. Bu yazımızda sizleri modern klasik müziğin en başarılı isimlerinden Sven Helbig ile tanıştıracağız.

Haberin Devamı

DÜNYANIN EN POPÜLER GRUPLARINDA ONUN İMZASI VAR

Mozart’tan, Vivaldi’den bugüne klasik müzik dünyasında çok şey değişti. Modern klasik müzikte yalnızca teknik değil duygu ve modern yorumlar da ön plana çıkıyor. Max Richter, Ólafur Arnalds, Hans Zimmer ya da Jóhann Jóhannsson gibi ünlü bestecilerin çalışmalarında bu duygular en saf hali ile ortaya çıkıyor. Bu yazımızda sizleri modern klasik müziğin en başarılı isimlerinden Sven Helbig ile tanıştıracağız. Helbig de Max Richter ve Hans Zimmer gibi Almanyalı bir besteci. Gelin görün ki malesef onlar kadar tanınmıyor. Oysa daha önce Rammstein, Pet Shop Boys ve Snoop Dogg gibi grupların produktörlüğünü yapmış bir isim. Saydığımız, dünyanın en popüler ve başarılı gruplarının arkasında olan bu isim beklentileri yükselttiğimizin farkındayız. Evet, beklentiniz yükselsin. Çünkü birazdan merak edip son zamanların en başarılı albümü için play butonuna basacaksınız.

Haberin Devamı

Sven Helbig, 2013 yılında Pocket Symphonies adını verdiği modern klasik müzik bestelerinden oluşan ilk kişisel albümünü yayınladı. Deutsche Grammophon etiketi ile yayınlanan albüm için kendisine Faure Quartett, Kristjan Jarvi ve MDR Leipzig Radio Symphony isimler/topluluklar da destek verdi. Albümü dinlerken arkasındaki kalabalığı hissetmemeniz içten bile değil.

 

Sven Helbig ile klasik müzik tedavisi

 

12 besteden oluşan albümü dinlerken devinimler ve  yer yer düşen yer yer yükselen tınılar sizlere Recomposed by Max Richter: Vivaldi - The Four Seasons albümünü çağrıştıracaktır. Her iki albüm birbirinden oldukça farklı, oldukça başka olmasına karşın dinleyici üzerinde ruhsal bir tedavide bulunuyorlar. Tahmin ediyoruz ki; Gone, Frost, Bell Sound Falling Like Snow, Zorn, Rise ve elbette Eisenhüttenstadt bestelerindeki şiirsel tınıyı siz de hemen fark edeceksinizdir.

Şu an klasik müzik ve elektronik müziği bir araya getiren yeni projesi üzerinde çalışan Sven Helbig’in Pocket Symphonies albümünü mutlaka dinlemelisiniz.

 

Haberin Devamı

platinumag.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!