Sumru Yavrucuk 'Shirley' rolünde

Güncelleme Tarihi:

Sumru Yavrucuk Shirley rolünde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2015 08:22

İngiliz yazar Willy Russell’ın ‘Shirley Valentine’ adlı oyunundan Türkçeye uyarlanan ‘Shirley’, Sumru Yavrucuk’un yorumuyla sahneye taşınıyor.

Haberin Devamı

Son olarak hem yönetip hem rol aldığı ‘Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi’ adlı tek kişilik oyunla pek çok ödüle layık görülen Yavrucuk, Shirley’de de sahnede oyundaki tüm karakterleri tek başına canlandırmasının yanı sıra yönetmen koltuğunda da oturuyor.

Sumru Yavrucuk Shirley rolünde


Oyundaki şarkılar Selmin Artemiz tarafından seslendiriliyor. Tebdil-i Mekân Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan oyunun çevirisi Evren Ercan, dekor tasarımı Nurdan Aliyazıcıoğlu, ışık tasarımı ise Yakup Çartık imzalı.

Tiyatro literatürünün en başarılı kadın oyunları arasında anılan ve dünyanın pek çok ülkesinde sahnelenen ‘Shirley’, 26 Haziran Cuma Bodrum’daki Gümüşlük Akademisi’nde gerçekleşecek prömiyerinin ardından, 28 Haziran’da Çeşme, 29 Haziran’da Bornova, 30 Haziran’da Karşıyaka seyircisiyle buluşacak. Ardından yaz turnesine devam edecek. Oyun, ekim ayından itibaren İstanbullu tiyatroseverlerle bir araya gelmeye başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!