Güncelleme Tarihi:
Ramazan Simidi, hafif ve karşı konulamaz tadıyla birçok vatandaşın araştırdığı tarifler arasında yer almaya devam ediyor. Peki, Ramazan Simidi nasıl yapılır? İşte, tarifi ve malzemeleri hakkında bazı bilgiler
RAMAZAN SİMİDİ NASIL YAPILIR?
250 gr yumuşamış bitkisel margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz kuru maya (1 paket toz instant maya da kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı toz mahlep
2 çay kaşığı tuz
4 çay kaşığı toz şeker
Yaklaşık 4 su bardağı un Üzeri için; 1 yumurta sarısı, çörek otu
RAMAZAN SİMİDİ TARİFİ
1-Unu derin bir kaba koyup üzerine kuru maya, tuz, tozşeker, ve mahlebi ilave edin ve elinizle karıştırın.
2-Yumuşamış yağı ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya başlayın. Suyu kaşık kaşık katarken hamuru yoğurmaya devam edin. Çok yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde edebilirsiniz. Hamuru toplayıp oda sıcaklığında 40-50 dakika kadar dinlendirin. Bu süre içinde hamur kabarıp kıvamını bulacaktır.
3-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları şekillendirerek parmak şeklinde şeritler yapın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin.
4-Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz simitleri önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 22-25 dakika kadar pişirip çıkarın. Afiyet olsun...