Güncelleme Tarihi:
Sputnik Türkiye nasıl bir oluşum?
- RT (Russia Today) ile birlikte Rusya Bugün Uluslararası Haber Ajansı’na bağlı, küresel bir medya kuruluşu. 35 dilde yayınları var. Türkiye’de RS FM markasıyla 2012’den bu yana yayınlarını sürdürüyor. Marmara’yı kapsayacak şekilde İstanbul ve Bursa’da 106.4, Kocaeli’de 93.4 frekansından yayın yapıyor. tr.sputniknews.com adresinden de haber veriyor.
Medyanın geleceği için ne düşünüyorsunuz? Bir yanda “Kâğıt öldü, ölecek” tartışmaları, sosyal medyanın haber mecrası olarak yükselişi, bir yanda da hâlâ televizyonun ve gazetelerin geniş kitlelere ulaşma ve saygınlık açısından önemini kaybetmemiş olması...
- “Ben kâğıt öldü, hayat dijitalde” diyenlerden değilim. Bir gün olur mu bilmem ama bizim kuşak kâğıttan almadıkça habere doymuyor. Yeni medya dijital dünyayla yaşayacak. Ama rekabet ağırlaşacak. Çünkü artık insanlar daha hızlı yaşıyor. Haberi akıllı telefonundan alan, diziyi, tartışmayı kendine uygun vakitte internetten takip eden grup genişliyor.
Bu durumda içerik öne çıkıyor.
KAŞINTILARIM BAŞLADI ESKİ TEMPOMA DÖNDÜM
Eskiye oranla şimdi nasıl bir temponuz var?
- Biraz sakin yaşamayı denedim yöneticilik görevimden ayrıldıktan sonra. Çok geçmeden kaşıntılarım başladı. Eski tempoma döndüm. Ama çok heyecan veriyor internette iş yapmak. RS FM’deki programı bidebunuizle.com’dan izleyebiliyorsunuz. ‘Görüntülü radyo’ yani... Radyo, televizyon, internet karışımı bir ürün çıkıyor ortaya. Yaptığımız da uçup gitmiyor; internet sitesinde her an hazır. Önümüzdeki dönemde alternatif bir haber bülteni yayınına başlayacağız. Gece yarısı, Türkiye’nin tanıdığı bir isimle... Televizyonlarda yapılması mümkün olmayan program ve dizi projelerimiz var. Bütçe sıkıntılarını aştıkça hayata geçecek. İnternet üzerinden kaliteli, yelpazesi geniş, 24 saat yayın yapan bir kanal haline geldiğimizde emekli olacağım.