Güncelleme Tarihi:
Diğer tatlılara göre daha düşük kalorili olan un helvası, tatlı krizlerinde bir numaralı alternatiflerden olmaya devam ediyor. Düşük maliyetli olması hem de kolayca hazırlanması nedeniyle sofraları süsleyen un helvasının malzemelerini ve tarifini derledik. İşte, un helvası tarifi ve malzemeleri...
MALZEMELER
2,5 su bardağı un
200 gram tereyağ
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
İlk olarak derin bir tencerede tereyağını eritip içerisine bir miktar sıvı yağ ekleyin. Ardından unu ilave ederek kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak, un kahverengi kıvama gelene kadar bekleyin. Bu işlemi yaparken bir yandan da oda sıcaklığındaki sütün içerisinde şekeri eritin. İstediğiniz kıvama gelen una şerbeti ekleyin ve tahta kaşığa yapışmayacak kıvama gelince ocaktan alın ve bir süre dinlenmeye bırakın. Son aşamada damak zevkinize göre tarçın, ceviz ya da fındık gibi ürünlerle süsleyerek servis edin.