Parti yaptıran 7 şarkı

Güncelleme Tarihi:

Parti yaptıran 7 şarkı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2014 01:32

Hem içki içmenin, hem de içki şarkıları söylemenin bir sebebi var, elbette. Bazı müzisyenler bu işi o kadar iyi kotarmışlar ki, herhalde bu şarkıların üzerine birer ‘kutlama içkisi’ de yuvarlamışlardır diye tahmin ediyoruz. Onlara saygı duymamızın bir önemli gerekçesi, gerçekleri söylemeleri. O halde en sevdiğiniz içki eşliğinde, içki şarkıları neymiş diye merak edenler için, buyrun size listesi.

Haberin Devamı

GÜZEL KADINLAR İÇİYOR, METALLICA ÇALIYOR


Parti yaptıran 7 şarkı


Metallica- Whiskey in the Jar

Aslında bir İrlanda halk türküsü olan ve sevgilisi Molly uğruna hapse giren zavallı bir adamın hikâyesini anlattığı bu şarkı, Metallica tarafından 1998 yılında ‘evde partileyen insanlar’ konulu bir klip yapılınca, şarkı bir anda yeniden patlamıştı. Elbette bunda James Hetfield’ın konuya hakimiyetini de unutmamak lazım. 90’ların sonunun da Converse’li, file çoraplı, çok zayıf kadınlar ve erkekler hususunda zirveye çıkılmış bir dönem olduğu notunu da düşelim.
Bu sözlere dikkat: ‘Musha rain dum-a-doo dum-a-da, yeah, yeah!’

Haberin Devamı


‘O SON 16 BİRAYI İÇMEYECEKTİM…’

Parti yaptıran 7 şarkı


Dead Kennedys- Too Drunk to F.ck

Amerikan punk’ının ‘ikinci evresi’ denilen 1979 yılının önemli gruplarından biri de Dead Kennedys’di. ‘Too Drunk to F.ck’ Dead Kennedys’e ne kattı derseniz, orası tartışılır. Ama tartışmasız Fransız cover grubu Nouvelle Vague, şarkıya kattığı yorumla popülaritesinin üzerine ikinci katı çıktı. ‘Too Drunk to F.ck’ Dead Kennedys’i parlattı ama, tahmin edilebileceği üzere isminden ve sert sözlerinden ötürü grubun başını epeyce derde de soktu. Hatta şarkı yüzünden ekip dağıldı.
Bu sözlere dikkat: ‘Bir partiye gittim/ Tüm gece dans ettim/ Tam 16 bira içtim/ Ve kavgaya giriştim.’

Haberin Devamı


SAHİBİNİ ZENGİN EDEN ŞARKI

Parti yaptıran 7 şarkı


Johnny Cash & Kris Kristofferson - Sunday Mornin’ Comin' Down

Johnny Cash bu trajik şarkıyı söylerken (ki Cash bu şarkıyla 1970’te CMA olarak da bilinen Country Music Association Awards’u almıştı) şarkının en iyi versiyonunun bu şarkının sözlerini yazan Kris Kristofferson’la birlikte söylediği hali olduğunu fark etti. Böylece ikili şarkıyı birlikte söyledi. Şarkı Kristofferson’a öyle yaradı ki, bir röportajında şu lafı etmişti: ‘Şarkı bana öyle yaradı ki, artık yaşamak için çalışmama gerek kalmadı.’



Bu sözlere dikkat:
‘Ve kahvaltı için biram vardı ve fena olmadı, bir tane de tatlı için alabilirim.’

Haberin Devamı

Parti yaptıran 7 şarkı

VİSKİ ŞİŞEDE DURDUĞU GİBİ DURMAZ (GENELDE)

Wynonie Harris- Quiet Whiskey
50’lerin başından selam eden Wynonie Harris’in bu enfes şarkısı, blues diyarlarından girerek rock’n roll diyarlarından çıkıyor. Şarkının ana fikrinde ‘bir şişe viskiyi bitirdiğinizde oluşacak muhtemel sessizlikten sonrasına dikkat edin’ deniyor diyebiliriz. Zira bir şişeden sonra tuhaf davranışlar ve polislerin az sonra yanınıza gelmesi gibi sonuçlardan kimse mesul değil.
Bu sözlere dikkat: ‘Viski, viski rafta duran, varlığınla çok sessizdin/ Her şey iyiydi ta ki seni indirene kadar…’

Haberin Devamı

ŞARKIYI DUYUNCA “AA! EVET” DİYECEKSİNİZ

The Champs - Tequila

Parti yaptıran 7 şarkı

Bazı şarkılar vardır ki, isimlerini ya da grubun adını asla bilmezsiniz, bilemezsiniz. Ama çalmaya başladığında “aa evet, ben de bunu arıyordum!” dersiniz. İşte “Tequila” da bu şarkılardan biri. Siz şarkıyı dinlemeden önce uyaralım, şarkının “tequila!” dışında hiçbir sözü yok. Ama müziği duyar duymaz hareketleneceksiniz.
Bu sözlere dikkat: ‘Tekila!’


SICAK BİRA DA ÇEKİLMEZ, SOĞUK KADINLAR DA

Parti yaptıran 7 şarkı


Tom Waits- Warm Beer Cold Women
Tom Waits’in bol sigara ve alkol tüketmekten çatallanmış kendine has sesi eşliğinde birer biraya ne dersiniz? Yanıtınız evetse, şarkı sizi New York’un arka sokaklarında küçük bir caz pub’ına alıp götürecek… ‘Sıcak bira soğuk kadınlar’ adındaki bu ünlü şarkı, Shawn Harris’e ‘Bira, Kadın ve Şahane Hatalar’ kitabının ismine ilham vermiş ve pek çok birçok internet sitesinde kolaylıkla ‘birayı kadına tercih etmek için 40 neden’ gibi ‘esprili’ yazılar bulmasına olanak sağlamıştır.
Bu sözlere dikkat: ‘Sıcak bira, soğuk kadın, bana uymaz/ Bu geceye sardığım her sigara/ Olduğu gibi/ (…) Seni unutmak için içeceğim…’

Haberin Devamı


ŞANS ESERİ HAYATTA

The Pogues - Streams Of Whiskey
Led Zeppelin’den John Bonham, Amy Winehouse, AC/DC’den Bon Scott’a pek çok yıldız kendini alkol ve uyuşturucuya vererek hayatlarını kaybetti. The Pogues’un Shane MacGowan’ı ise mucize eseri halen hayatta. İrlandalı müzisyen,

Parti yaptıran 7 şarkı
yerli ezgileri raw punk’la birleştirmiş ve politika ile içki üzerine pek çok eser yazmıştı.
Bu sözlere dikkat: ‘Gözyaşı adı verilen ıslak şey tarağından kazanılmış hiçbir şey yok/ Dünya çok karardığında ve içimde bir ışığa ihtiyaç duyduğumda, yürüyeceğim bir bara ve içeceğim 15 büyük bira.’

BUNLAR DA BİZİMKİLER

Parti yaptıran 7 şarkı

Duman- Bu Akşam
Tanju Okan- İçkim Sigaram
Kibariye- Kaç Kadeh Kırıldı
Kamuran Akkor- At Kadehi Elinden
Gönül Akkor- İçiyorsam Sebebi Var
Çelik- Meyhaneci
Müslüm Gürses- Ben Geldim Meyhaneci
Zeki Müren- Kahır Mektubu
Sezen Aksu- Yine Mi Çiçek
Müzeyyen Senar- Elveda Meyhaneci
Fikret Kızılok- Pişşt Barmen

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!