Oscar tarihine damgasını vuran filmler

Güncelleme Tarihi:

Oscar tarihine damgasını vuran filmler
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 16:07

Geçtiğimiz günlerde yılın belki de en merakla beklenen ödül törenini geride bıraktık. Biz de bu gecenin ardından maziye gittik ve bugüne dek Oscar’da en fazla dalda aday gösterilmiş ve bu ödüllerin hepsini toplamış filmleri bir araya getirdik.

Haberin Devamı

88. Oscar Ödülleri gecesini geride bırakmışken adettendir dedik ve daha da maziye gittik. 1929 yılından beri düzenlenen bu özel gecede bugüne kadar en fazla dalda ödüle aday gösterilmiş ve bu ödüllerin hepsini toplamış filmleri derledik. Belki yılın izlenecek Oscar filmlerinin yanına maziden unutulmaz bu üç filmi de eklemek istersiniz.

BEN HUR (1959)

11 dalda Oscar ödülü kazanan film William Wyler imzası taşıyor. Epik-dram türündeki filmin oyuncu kadrosunda ise Charlton Heston, Stephen Boyd ve Jack Hawkins gibi isimler bulunuyor. Zengin bir Yahudi olan Ben Hur’un çocukluk arkadaşı tarafından sürgüne gönderilmesi ve ardından gelişen bir intikam hikayesi ise filmin konusunu oluşturuyor.

TİTANİK (TITANIC) (1997)

Haberin Devamı

Dillere destan aşk hikayesiyle kaç tekrar izlesek de bizi göz yaşlarına boğan film James Cameron imzalı. Bu yıl Oscar ödülüne kavuşan Leonardo DiCaprio’yu Jack ve Kate Winslet’i de onun biricik tutkulu aşkı Rose rolünde izlediğimiz film 14 dalda Oscar adayı olup 11 dalda ödül kazanmıştı.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ: KRALIN DÖNÜŞÜ (LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE RING) (2003)

Orta Dünya’nın fantastik gerçekleriyle bizleri yüzleştiren Tolkien’in kitap serisinden sinemaya uyarlanan film 11 dalda ödül kazanmıştı. Filmin yönetmenliğini Peter Jakson üstlenirken oyuncu kadrosunda ise Elijah Wood, Ian McKellen, Sean Astin, Viggo Vortensen, Liv Tyler, Orlando Bloom gibi isimler yer alıyor. Serinin diğer filmleri Oscar’da aynı başarıyı yakalayamasa da biz bu dünyayı izlemekten her daim keyif alıyoruz.

 

Haberin Devamı

gerekeniyap.com Tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!