Orkestradan halka, yüzde yüz el emeği müzik

Güncelleme Tarihi:

Orkestradan halka,  yüzde yüz el emeği müzik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2016 10:46

Mucize Orkestra, uzun bir süredir herkesin dilinde. Repertuvarının genişliği ve zenginliği dudak uçuklatıcı gerçekten. Pop’tan rock’a, tangodan caza varana kadar hemen hemen her türde müzik yapıyorlar.

Haberin Devamı

Serkan Şimşek’in önderliğinde kurulan Mucize Orkestra, kendi içinde mükemmel uyum yakalamış bir ekip. Ne söylerse söylesinler, alkışları toplamakta hiç zorlanmıyorlar. Yeni yayımladıkları iki şarkılık ‘single’da Barbaros Uslu var vokallerde. Bu çok iyi vokalist, Şimşek’in her iki şarkısına da çok şey katmış. İTÜ Devlet Konservatuvarı mezunu Uslu’nun sesi ve yorumu, pop’un eski günlerindeki o güçlü yapılara sahip şarkıları (‘Aşk Bir Mucize’ ve ‘Acıdan Ölmedim’) daha da güçlü kılmış.

Aşk Bir Mucize/ Mucize Orkestra/ iremrecords/ 5 üzerinden 4 yıldız 




KENDİ ŞARKILARINI SÖYLÜYORLAR

Başta Sibel Can olmak üzere, çok sayıda kişiye şarkı yazmış Şimşek’in en büyük iddiası, grubunun hiçbir sentetik unsur taşımadığı (ve hiçbir zaman da taşımayacağı). Sahnede ve stüdyoda, bütün enstrümanlar grubun bizzat kendi üyeleri tarafından çalınıyor. Normali bu elbette; orkestra kurduk diye ortaya çıkmışsanız, zaten bunu yapabilmeniz beklenir sizden.

Ama ne yazık ki işler böyle olmayabiliyor ülkemizde. Sahnede değil ama stüdyolarda, orkestra ile hiç alakası olmayan ekiplerin üzerinde çalışıp tamamladığı şarkılar, (isimleri lazım değil) bazı orkestralar tarafından sahipleniliyor, albümlere alınıyor ve kendi isimleri ile yayımlanıyor. İşte bu nedenle Mucize Orkestra’nın niyeti, bu niyeti gerçekleştirme biçimi takdir edilmeli. Kıymetlerini bilmek lazım.

 

Haberin Devamı

SAKİN VE SAMİMİ...
Uçmak İstiyorsan/ Tuna Kiremitçi & Pamela/ 5 üzerinden 4 yıldız 

Orkestradan halka,  yüzde yüz el emeği müzik


Popüler ve çok satan yazarlarımızdan Tuna Kiremitçi, bir zamandır müziğe daha fazla zaman ayırıyor. Edebiyat yapmaktayken “Haydi müziğe de dokunayım” diyenlerden değildir Kiremitçi. Müzik ilk (belki de asıl) tutkusudur ya da tutkularındandır. ‘Kumdan Kaleler’ ile yaptığı sıradışı işler ortada. Bir zaman önce de solo albüm çıkardı, ‘Atlas’ ismiyle ortalamanın üzerinde işler yaptı. Şimdi de rock dünyamızın özgün isimlerinden Pamela ile ‘Uçmak İstiyorsan’ adlı bir şarkı ve klip yayımladı. Her şeyin daha hızlı/en hızlı akıtıldığı bir zamanda sakinliği, aşk ve ilişkiye yaklaşma biçimi, daha mühimi, inandırıcılığı/samimiyetiyle etkileyici bir şarkı. Sanatçı (ortalama ya da takriben) ayda bir, başka başka isimlerle böyle şarkılar yayınmayacak ve bunları bir zaman sonra ‘Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları’ adı altında, bir albümde toplayacakmış. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!