"Müzik, yemek hazzını etkiliyor"

Güncelleme Tarihi:

Müzik, yemek hazzını etkiliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2020 17:00

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer, müziğin, yemekten alınan zevki artırdığını söyledi.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Balkan Senfoni Orkestrası Şefi olan Zafer, TÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğretim Görevlisi Burak İşçimen tarafından sanal ortamda düzenlenen "Ülkeler, Müzikleri ve Yemekleri" söyleşisine katıldı.

Prof. Dr. Zafer, burada yaptığı konuÅŸmada, müziÄŸin insan hayatında önemli bir yere sahip olduÄŸunu ve insanların ruh halini etkilediÄŸini söyledi.ÂMüzik ve yemek iliÅŸkisi üzerine birçok deneysel çalışma yapıldığını anlatan Zafer, müzik karakteri deÄŸiÅŸtikçe yenen ürünlerin de farklılık gösterdiÄŸini dile getirdi.

Yemek ve müziğin birbirini besleyerek insanlara etki ettiğini ifade eden Zafer, "Örneğin tuzlu bir yemek yenildiğinde yemek yiyenler daha fazla tuz tüketmemesi için fondaki müzikler hafif oluyor. Diğer yandan salata yenirken yüksek sesli bir müzik dinlenmesi salatadan alınan hazzın yüksek olmasını sağlıyor. Bu konuyla ilgili önemli deneysel çalışmalar var. Müzik eşliğinde tüketilen yemekten alınan zevk artıyor." diye konuştu.

Türkiye'nin, dünyanın en zengin mutfak kültürü olan ülkelerin başında geldiğinin altını çizen Zafer, Türk yemeklerinin ve Türk müziğinin tanıtımının en iyi şekilde yapılması gerektiğini ifade etti.

Burak İşçimen ise müzikle birlikte yenen yemeğin bir hazza dönüştüğünü dile getirdi. Yemek yerken tercih edilen doğru müziğin yemekten alınan zevki artırdığını vurgulayan İşçimen, müziğin yemek yemekle doğrudan bir bağlantısı olduğunu kaydetti. 

BAKMADAN GEÇME!