Mimari, tasarım, tiyatro ve dans ile bir İstanbul deneyi

Güncelleme Tarihi:

Mimari, tasarım, tiyatro ve dans ile bir İstanbul deneyi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 10:31

34. Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması, 11-17 Temmuz arası İstanbul'da gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dört bir yanından gelen mimarlık ve tasarım öğrencileri, bu hafta (11-17 Temmuz) İstanbul’da, Ortaköy Yetimhanesi’nde 34. kez toplanıyor. Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması (UMÖB) adı altında yapılan etkinlik, bu sene ilk kez gece etkinlikleri ile tasarıma ilgi duyan ve UMÖB içerisinde yer almayan diğer meraklıları da farklı deneyimlere davet ediyor.

 

um

 

İstanbul’la etkileşim içinde bir üretimi, tasarım gündeminde devam eden tartışmalara somut önermeler getirmeyi ve yeni tartışma yüzeyleri oluşturmayı amaçlayan organizasyon, akşam etkinlikleri  ile de temel tasarımdan sinema ve müzik gecesine, güncel mimarlık problemlerinden 20’li yaşlarda alternatif mimari üretim yöntemlerine kadar farklı konularda verimli ve keyifli tartışmalara ev sahipliği yapmayı planlıyor.

Haberin Devamı

“Bir İstanbul deneyi” olarak adlandırılan UMÖB’16 çerçevesinde bu sene 4 farklı rota kurgulanmış. Öğrenciler 20-25 kişilik gruplar halinde dörde bölünerek 4 gün içinde, 4 farklı rotayı, 4 farklı yürütücü ile değişmeli çalışacaklar. ‘93 yazından beri, 2 yılda bir öğrencilerin çabalarıyla bir araya gelen UMÖB, bu 4 rotayı hazırlık sürecinde bu yıl, 9 Nisan’da Studio-X’te ‘Şimdi Biz Neyiz?’ ve 14 Mayıs’ta Heybeliada’da ‘adaya bi’ gitmeli forumlarını gerçekleştirmişti.

 r

 

4 GÜN 4 ROTA

- Karadeniz kıyısından başlayarak Marmara Denizi’ne ulaşan 60km’lik bir yürüyüşle şehrin son yıllarda geçirdiği kentsel dönüşümü gözlemletecek olan İki Deniz Arası (Rota 1)

- Erdem Dilbaz’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek olan ve Mukarnas atölyesinde sanat ve teknolojinin etkileşiminden yararlanarak mapping tekniği, animasyon üretimi ve mukarnas algoritmasının çalışılmasıyla bir yeni medya sergisi ortaya konulacak olanMukarnas (Rota 2),

Haberin Devamı

- İstanbul’un fazla konuşulmayan/konuşmayan mekanlarında çizme, boyma, kazıma, örme, kesme, dikme gibi eylemler ile “beraber susmayı” amaçlayan İstanbul’u Susmak (Rota 3)

Yer ile beden arasındaki ilişkiyi, mekanı “yer”e dönüştüren özellikleri araştırarark tiyatro ve dans ile araştıracak olan Bedende Yer (Rota 4)

 b1

 

MODA’DA ONARANLAR KULÜBÜ SAKSILARINI DİKMEYE DAVETLİSİNİZ!

15 Temmuz Cuma gecesi, moda sahilde sabahlanarak Onaranlar Kulübü’ nün düzenlediği, katılmak isteyen herkesin davetli olduğu bir sosyal sorumluluk etkinliği de gerçekleştirilecek. Bu etkinlik için önceden öğrencilerin yapmış olduğu saksı tasarımlarının, etkinlik haftası içerisinde, Ortaköy Yetimhanesi ve UMÖB evinde yer alacak olan 3D printer ile çıktısı alınacak ve elde edilen saksılar, Moda sahiline inerken, belirlenmiş noktalara monte edilecek.

 

Haberin Devamı

ekipz

Öğrencilerin kendi inisiyatifleri ile yaptıkları bu güzel etkinliği duyurarak benim de küçük de olsa bir desteğim olsun istedim. Böyle güzel etkinliklerin sürmesi ve yenilerine cesaret vermesi dilekleriyle, UMÖB’16 ekibine başarılar dilerim!

Daha fazla bilgi için:  www.umob.org

 

irmakozer.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!