Güncelleme Tarihi:
19. ve 20. yüzyıl başında Osmanlı'da yaşanan büyük değişimlerin görüldüğü mimari ve kültürel değerlerin sanatsal yansımalarını irdeleyen sergide Osmanlı mimarisi ile kendinden önce gelen Erken dönem Anadolu Türk,Selçuklu,Bizans,İran ve Memlük mimarilerinin etkileri görülebilmektedir.
Osmanlı mimarisini Akdeniz, Ortadoğu geleneksel sanatıyla birleştiren Ressam Metin Asağ çalışmalarını, Osmanlı geleneksel sanat anlayışı ile sunmaktadır.Osmanlı’da gelişen mimari, minyatür, tezhip, çini, hat ve desen gibi çalışma örneklerinin yanısıra Klasik Osmanlı döneminin ağırlıkla işlendiği etkinlikte Türklerin Anadolu'ya gelişleriyle süren tarihi gelişimini ve bin yıllık yolculuğunun izlerinin görülebileceği sergide,ayrıca İstanbul'a ait pek çok önemli eser de yer almaktadır.
Ev sahipliğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı sergide çeşitli ebatlarda yağlıboya tablolardan 33’adet eser yer almaktadır.
Sergileri yurt içi ve yurt dışında büyük kitleler tarafından beğeniyle izlenen Türk resim sanatının önemli isimlerinden Metin Asağ, sergi konseptinde ,”Yeniden Diriliş” ile günümüz yeni Türkiye’sinin tarihi geçmişi ile yeniden buluşmasının İslam kültürü ile oluşturduğu cazibeye dikkat çekiyor.
Ressam Metin ASAĞ'ın yağlıboya resim sergisi 31 Mart 2017'tarihine kadar,CRR fuayelerinde gezilebilecek...