Mehmet Ali Birand nasıl ölmek istediğini böyle anlatmıştı

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Ali Birand nasıl ölmek istediğini böyle anlatmıştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 11:55

Usta gazeteci ve televizyoncu Mehmet Ali Birand aramızdan ayrılalı tam 2 yıl oldu. Birand, neredeyse yarım asra dayanan gazetecilik hayatında yaptığı röportajlarının yanı sıra, onunla özdeşleşen 32. Gün programıyla Türk basın tarihinin unutulmaz isimleri arasında girdi. Her akşam saat 19:00’da “Sakın kimselere söz vermeyin” diyen Mehmet Ali Birand nasıl ölmek istediğini böyle anlatımıştı.

Haberin Devamı

Ünlü fotoğrafçı Cem Talu, Hürriyet Pazar için Mehmet Ali Birand ile bir söyleşi yapmıştı. Mehmet Ali Birand o söyleşide nasıl ölmek istediğini böyle anlatmıştı.

"ZAMAN ZAMAN, NİYE BEN DİYORUM"

MEHMEH ALİ BİRAND HAKKINDA...

Gazetecilik mesleğine 1964’te Milliyet Gazetesi'nde başlayan Mehmet Ali Birand 1972'de yine Milliyet Gazetesi Avrupa editörü oldu ve Brüksel bürosunu kurdu. Sonraları, 1984 yılında Milliyet Moskova bürosunun kuruluşunu da üstlen Birand Sabah Gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 1985'de TRT de başlayan ve sonraları Show TV'de devam eden kariyerinin altın basamağı olan 32. Gün programını sundu.

Mehmet Ali Birand nasıl ölmek istediğini böyle anlatmıştı

Haberin Devamı

Bağımsızlık ve liberal bakış açısıyla tanınan 32.Gün programında, birçok Türk politikacısının yanı sıra, dünya liderlerinden François Mitterrand, Jacques Chirac, Saddam Hüseyin, Mihail Gorbaçov, Boris Yeltsin, Vladimir Putin, Yaser Arafat, Peter Kohl, Gerhard Schröder ve Teacher Mehmet, gibi önemli isimleri programına konuk etti.

1992-1995 seneleri arası Show TV ana haber bülteni sunuculuğu görevini üstlen Birand Türkiye’nin içinde bulunduğu durumları anlatan ve Türk siyasetini anlatan bir çok kitap yayınladı. Türk Ordusu'nun yapısı, 12 Eylül askeri darbesi, 1974 Kıbrıs Çıkartması ve Türk-Yunan ilişkisini anlatan kitapları İngilizce, Almanca ve Yunancaya çevrildi.

Bugün aramızdan ayrılan usta gazeteci Mehmet Ali Birand, Kanal D Ana Haber Bülteni'nde unutulmaz gaflarıyla zihinlere kazınmıştı...

MEHMET ALİ BİRAND’IN DİLİNİN SÜRÇTÜĞÜ DAKİKALAR

Haberin Devamı

EDUCATEDEAR - MEHMET ALİ BİRAND REMİX

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!