Manga'nın solisti Ferman Akgül'den solo proje

Güncelleme Tarihi:

Manganın solisti Ferman Akgülden solo proje
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 16:28

Ferman Akgül’ün kurucusu olduğu 06 Records işbirliği ile, EMI – Universal Müzik Türkiye tarafından yayınlanacak olan ‘İstemem Söz Sevmeni’ çok yakında müzikseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Manga'nın başarılı solisti Ferman Akgül, 'İstemem Söz Sevmeni' adını verdiği ilk solo single'ı ile hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 
Akgül, Manga'dan ayrılmadığını ve yakın zamanda grubuyla beraber de konserlerine devam edeceğini söylüyor.

 

ANKARA'DAN ESİNLENDİ

Manganın solisti Ferman Akgülden solo proje

 

Ferman Akgül, plak şirketi 06 Records’u İstanbul’da açtı. 06 Records Türkiye’de rock, pop ve elektronik müzik türlerinde yeni sanatçılar bulup geliştirmeyi hedefliyor. Şirketin ismi, Ferman’ın Ankara’nın yeraltı müzik sahnelerindeki mütevazi başlangıcından esinlenilerek şehrin plaka kodu olan 06’nın kullanılmasıyla oluşturuldu. Hangi yollardan geçerek bugünlere geldiğini hiçbir zaman unutmayan ve bir sanatçının albümünü yayınlaması ve başarılı olması için ne kadar çok çalışması gerektiğini bilen Ferman Akgül, yeni sanatçılar bulup onları geliştirmeye kendini adadığını söylüyor. 

 

Haberin Devamı

FERMAN AKGÜL KİMDİR? 

Manganın solisti Ferman Akgülden solo proje
Manga

 

Ferman Akgül, MTV ödüllü rock grubu maNga’nın lideri, şarkıcı/söz yazarı, prodüktör, yönetmen, aktör ve TV sunucusu olarak tanınıyor. 

1979 yılında Ankara’da doğan Ferman Akgül,  Türk rock grubu maNga’nın şarkı sözlerini yazıyor. Türkiye'nin çok yönlü sanatçılarından biri olan Ferman Akgül; lisans eğitimini mimarlık, yüksek lisans eğitimini ise sinema üzerine yaptı. TRT’de üç sezon boyunca kendi programı 'Kulaktan Kulağa’nın yapımcılığını üstlenmiş ve programı sundu. Yakın zamanda 'Küçük Prens' hikayesinin müzikal uyarlamasında pilot rolüyle karşımıza çıktı. 



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!