Güncelleme Tarihi:
Muz ve çilekle hem gözlere hem de damaklara hitap eden magnolia, basit tarifiyle de gönülleri fethediyor. Aniden kendini gösteren tatlı krizlerini birkaç kaşık alarak sonlandıran mangolia tatlısının ana malzemesi yaşımız kaç olursa olsun hayır diyemeyeceğimiz bir lezzet: Bebe bisküvisi… İşte, magnolia tatlısının malzemeleri ve adım adım tarifi
Malzemeler:
3 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı (büyük boy)
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1,5 çay bardağı toz şeker
1 adet çubuk vanilya ya da 1 paket şekerli vanilin
1 paket kutu krema (200 ml süt kreması)
10-15 adet çilek
Yarım paket bebe bisküvisi
Yapılışı:
Bebe bisküvilerini blendır yardımıyla çekip un haline getirin. Çilekleri yıkayıp süzülmeye bırakın.
Tencereye yumurta sarıları, süt, şeker ve vanilin alın.
Şeker eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Şeker eriyince 3 yemek kaşığı nişastayı ekleyerek kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Muhallebi kıvamı alıp, baloncuklar çıkmaya başlayınca içine kremayı ilave edin ve tekrar yoğunlaşmaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
Seçtiğiniz tatlı kaselerinin diplerine 2 şer yemek kaşığı bisküvi kırıntısı koyun. İnce ince dilimlediğiniz çilekleri cam kupun içine bastırarak dizin. Üzerine 1,5 kepçe puding koyun.
Tüm kaseler doldurunca üzerlerine kalana bisküvi kırıntılarını serpiştirin ve soğuması için buzdolabına koyun.
Dolaptan çıkarttığınız pudingleri bütün çilek veya muz ile süsleyerek servis yapın. Dilerseniz çikolatalı sos ekleyebilirsiniz.