Güncelleme Tarihi:
Yenilebilir tohum yapıda olan ancak ıspanak ve pancar gibi kök bitkilere familya olarak daha yakın olan kinoa, faydaları ve barındırdığı vitaminlerle dikkat çekiyor. Yüksek oranda vitamin, mineral ve lif içeren kinoa, özellikle sağlığına ve kilosuna dikkat edenlerin kısa sürede gözdesi olmuş durumda. Marketlerdeki ürünlerin paketlerinde de nasıl pişirileceği ve farklı kino tarifleri yer almaktadır. Kinoanın faydalarından yararlanmak için, en yaygın ve pratik yöntem salata yapmaktır. Sebze, peynir hatta meyveyle kinoa salatlarını dilediğiniz şekilde çeşitlendirebilirsiniz. Avokado, elma, armut ya da mevsimi gelince çilek veya mayhoş kayısı da ekleyebilirsiniz. Peki kinoa nasıl pişiriir?
Kinoa pişirilmeden önce yarım saat kadar suda bekletilir. Daha sonra kinoanın tadındaki acılığın giderilmesi için süzgeçte bol suyla ve ovularak iyice yıkanır. Pişirmek için hazır olan kinoanın iki katı kadar su hazırlanır. Bir Bardak kinoa için iki bardak su olacak şekilde kinoa, suda, et suyunda ya da tavuk suyunda kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte pişirilir. Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapatılarak altı kısılır. 15 dakika kadar kısık ateşte pişen kinoa 5 dakika dinlenmeye bırakılır.
Malzemeler
- 1 su bardağı kinoa
- 1 adet orta boy salatalık
- 2 orta boy domates
- Maydanoz
- 1/2 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
-Tuz
Yapılışı
- Kinoayı 15 dakika suda bekletin ve 15 dakika boyunca haşlayın.
- Dereotunu, maydanozu, salatalık ve domatesleri ince ince doğrayın.
- Tüm malzemeleri karıştırın ve soslarını ekleyin.