Kimin eli kimin cebinde

Güncelleme Tarihi:

Kimin eli kimin cebinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 11:48

Salt Tiyatro’nun ikinci oyunu ‘Şaşkın Aşıklar’, evli bir Fransız çiftin birbirlerini aldatmaya çalışırken düştükleri komik durumları sahneye getiriyor. Evin yuva kurtarıcı hizmetçisi Anna’dan her eve lazım!

Haberin Devamı

2008 yılında popüler sinema ve tiyatro oyuncusu Devrim Saltoğlu tarafından kurulmuştu Salt Tiyatro. İlk oyunu ‘Deli’yi de Saltoğlu’nun kendisi Gogol’un tek kişilik meşhur oyunu ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ni günümüz Türkiyesi’ne uyarlamış, yönetmiş ve oynamıştı. Deli hâlen ülkeyi karış karış gezedursun, Salt Tiyatro’nun ikinci oyunu ‘Şaşkın Aşıklar’ da izleyiciyle buluştu.

Fransız oyun yazarı Marc Camoletti’nin kaleme aldığı komedi türündeki oyun, akılları dışarıda kalmış bir Fransız karı kocanın yuvalarını dağıtmamaları için hizmetçileri Anna’nın verdiği çılgın mücadeleyi anlatıyor.
Bir eleltronik şirketinde yönetici olarak çalışan Bernard ile antikacı eşi Jacqueline’in oldukça dışadönük bir ilişkileri var. Bernard, Jacqueline’i evden göndermek için trene binip anne ve babasını ziyarete gitmesi gerektiğine inandırır ki, hafta sonu boyunca boş kalacak eve sevgilisi Brigitte’i atabilsin. Ancak kendisinin de bir iş için Marsilya’ya gideceği yalanını söyleyen Bernard’ın hafta sonu evden uzak olması Jacqueline’in de işine gelir. Zira bu çılgın ailede kimin eli kimin cebinde belli değildir!

Çiftimiz planlarına engel olmasın diye hizmetçileri Anna’nın cebine para koyup onu izne gönderirler. Para tatlı geldiğinden Anna harcama yapmamak için hafta sonunu evde geçirmeye karar verir. Evi boş bilen Bernard Brigitte’le, Jacqueline de Robert’le eve dönünce işler karışır. Anna’nın evde kalışı mucizeler yaratacak ve hiç kuşkusuz bir ailenin yıkılmasını önleyecektir...

Rejisi Deniz Saltoğlu’na teslim ‘Şaşkın Aşıklar’da Caner Deniz, Bahar Ahçıoğlu, Burak Arı, Bilge Işıklar ve Nazmiye Yaman’ı izliyoruz. Oyun 31 Ocak Cumartesi günü saat 18.00’de Salt Tiyatro’da sahnelenecek. Adres: Meşrutiyet Mahallesi Rumeli Caddesi Hürriyet Apartmanı No.32 K.3, Nişantaşı, İstanbul. (www.salttiyatro.com)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!