Kamasutra bir şehir efsanesi mi?

Güncelleme Tarihi:

Kamasutra bir şehir efsanesi mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 15:41

Seksin kanununu yazan Kamasutra M.Ö 400 yıllarına dek uzanan bir tarihe sahip. Kamasutra günümüzde bilinen bir seks inanışını da yerle bir etti. Peki Uzak Doğu'nun mistik sevişme sanatının inceliklerini anlatan Kamasutra bir şehir efsanesi mi?

Haberin Devamı

Cinsel birleşme çeşitlemelerinin sistematik olarak tasvir edildiği en eski ve en ünlü eser 'Zevkin Kitabı' veya 'Aşk Sanatı' anlamına gelen Kamasutra hareketlerden çok daha fazlasıdır. Kimilerine göre, Hindistan kökenli bir yaşam tarzı kimilerine göre ise sadece cinsel birleşme yoludur.Hintçede iki ayrı kelimenin birleşmesidir; “kama” zevk, “sutra” kitap anlamına gelir. En güzel aşk kitaplarından biri olan Kamasutra aşkın vücutla öğretilmesidir.

AŞK OYUNLARIYLA KEŞFE ÇIKILIYOR!

Kamasutranın amacı ruh-beden dengesini, cinsel açlığın sağlıklı giderilmesini ve yaşamdan haz alınmasını sağlamaktır. Kamasutra çok daha keyifli bir seks hayatı için eğlenceli sarılma çeşitlerini, değişik coşkulanma yollarını ve cinsel birleşme duruşlarının keşfedilmesine yardımcı olur. Kamasutra felsefesine göre aşk sanatının ahlaklılık, fayda ve cinsel yakınlık olmak üzere üç temel amacı vardır. Bu amaçlara ulaşmak için hem erkeklerin hem de kadınların öğrenmesi gereken şarkılar, özel danslar, dokunuşlar ve beden bakımı gibi konuları kapsayan aşk oyunları vardır.

Haberin Devamı

Kamasutra bir şehir efsanesi mi

KAMASUTRA'YA GÖRE SADECE İŞLEVİ DEĞİL BOYUTU DA ÖNEMLİ!

Günümüzde yaygın olan 'Boyu değil işlevi' inanışını Kamasutra yerle bir ediyor. “Cinsellik; haz alıp haz verebilme, ruhu ve bedeni paylaşabilme, ne olursa olsun bir şekilde boşalabilme bilim ve sanatıdır” diyen modern cinsel terapistlerin savunduğu düşünceleri Kamasutra sanatı yüzyıllar öncesinden keşfetmişti. Ancak zamanla değişen değerler vardır. Kamasutra’ya göre erkekler tavşan, boğa ve aygır olmak üzere üç gruba ayrılırken, birer çiçek olan kadınlar da ceylan, kısrak ve dişi fil olarak üç türe ayrılır. Erkeklerde ayrım penisin uzunluğuna, kadınlarda ise vajinanın derinliğine göre yapılmaktadır. Aygırın penisi boğaya göre, boğanınki ise tavşana göre daha uzundur. Dişi filin vajinası kısrağa göre, kısrağınki ise ceylana göre daha derindir. Erkeğin penis boyutlarının kadına üstün olduğu birleşmelerin yüksek uyumlu ve kaliteli olduğunu belirtir. Buna göre, bir aygır erkekle bir ceylan kadının birleşmesi en yüksek uyumdur.
En düşük uyum, bir dişi fil kadınla bir tavşan erkeğin birleşmesidir.

Haberin Devamı

Kamasutra bir şehir efsanesi mi

KAMASUTRANIN İNCELİKLERİ

Kendinden geçmek, ayakların yıkanması, okşanması, tüylü kadife kumaşla veya çiçekle vücuda dokunmak, vücutta tırnak izleriyle tutkuyu arttırmak gibi aşk oyunlarıyla seksi renklendirmek, baştan çıkartıcı ve büyüleyici danslar yapmak Kamasutra’nın olmazsa olmazlarındandır. Unutulmamalı ki, beden ne kadar sağlıklı olursa aşk o kadar derin ve manalı olur. Aşka mana katmak için çift sevişirken bir şeyler atıştırabilir, afrodizyak yiyecekler tadabilir.

BİR DOKUNMA SANATI OLARAK KAMASUTRA

Herkesin cinsel arzusu farklıdır. Kamasutra ile çiftler zevk aldıkları bölgeleri keşfederler. Keşfetmek, ruha ve bedene gereken ilgiyi göstermek kaliteli seksin vazgeçilmez bir unsurudur. Aşkın gizemini keşfetmek ve devamlılığını sağlamak için çift önce kendi vücudunu tanımalıdır. Cinsel yaşamın kalitesinin artırılmasında anahtar rol oynayan ve sinir uçlarının bol olduğu kulaklar, dudaklar, boyun, göğüsler, göbek, uyruk, diz arkaları, ayaklar ve genital bölgeler çiftin birbirlerini keşfetmeleri için kullanabileceği en ideal erojen bölgelerdir. Aşkın yollarını keşfetmek ve derinliklerine ulaşmak için çiftler kendi vücutlarını tanımalıdır.

Haberin Devamı

Kamasutra bir şehir efsanesi mi

Dokunma sanatının özü olan Kamasutra, beyindeki zevk alıcılarını uyaran en kuvvetli cinsel birleşmeleri tavsiye eder. Dudakla bedenin keşfini tavsiye eder. Evet, herkes dokunabilir. Ama burada önemli olan nasıl dokunulduğu ve dokunuşların nasıl ilerlediğidir. Çiftlerin kendinden geçmesini sağlayarak aşka yönelten Kamasutra’da öncelikle acele edilmemeli ve yumuşak dokunuşlarda bulunulmalıdır. Çift birbirini soymalı, birlikte duş almalı, erkek kadını kucağına alarak bir şeyler yemelidir. Böylece çift hem nefesini ve nefsini dengeleyebilir hem de kasma ve gevşemelerle erken boşalma anını kontrol edebilir. Kamasutra’da dokunuşlar tüylü kadife kumaşla dokunurcasına hassas başlayıp, kasılma ve acının zevke dönüştürüldüğü zaman son bulur.

Haberin Devamı

Kamasutra bir şehir efsanesi mi

AŞK OLGUNLAŞMAKTIR, KENDİNİ TEST ETMEK DEĞİL!

Aşka hazır olmak gerekir. Aşk olgunlaşmaktır, kendini teslim etmek değildir. Aşkın kuralı ve yöntemi yoktur, sonunda çift onu keşfedebilir. Kamasutra'ya göre aşk hem koynuna almak, hem de koynuna girmektir. Aşk güzelliği ve çirkinliği bir araya getirip birleştirir. Hayat yazıldığı gibi yaşanmalıdır. Çünkü Kamasutra’ya göre ihtiras ve tutku ruhun mayasıdır. Önemli olan vücudun nasıl kullanıldığıdır. Çiftin hayvansal içgüdülerinden arınarak tek vücut olması muhteşemdir. Kamasutra’da aşk yapmanın kuralı ve yöntemi yoktur. Aşkın huzurunda sevişmek için çift arzularını gerçekleştirmelidir. Bunu çift birbirinden talep ederek ve o an arzuladıklarını eyleme dökerek yapabilir. Talep etmek çiftin birbirine karışmasının formülüdür.

Haberin Devamı

Kamasutra bir şehir efsanesi mi

İNLEYEREK KONUŞAN BEDENLERİN DANSINA KENDİNİZİ BIRAKIN!

Kamasutra yöntemini uygulayarak, çiftler aşk oyunlarıyla sekslerini renklendirir, yola tek vücut olarak devam eder ve öpmek yerine öpüşmek için hazır olur. Fonda ritmi yakalamak için baştan beri çalmakta olan müzik, inleyerek konuşan bedenlerin dansına eşlik eder. Çiftin bedenleri zamanla o kadar bütünleşir ki, onlarca Kamasutra pozisyonundan hangisinin onlar için daha uygun olacağına bedenleri o an karar verir. Örneğin, erkek kucağına aldığı partnerinin omuzlarınıza dayadığı bacaklarının altından sırtına yaptığı tırnak darbeleriyle tutkusunu arttırır. Sarılma biçimleri, heyecanlanma yolları ve cinsel birleşme duruşları zamanla uyum içinde değişir.

Kamasutra bir şehir efsanesi mi

En doğru olanı ise, eşit türler arasındaki birleşmedir. Dolayısıyla, Kamasutra’ya göre sadece işlevi değil, boyutu da önemlidir. Ancak, vajinanın ve klitorisin anatomik ve fizyolojik önemine dair son bilimsel veriler ışığında, modern cinsel terapilerde artık vajinanın ve penisin boyu değil işlevi daha önemli bir hale gelmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!