Justin Bieber'ın yeni albümü Purpose nasıl ortaya çıktı?

Güncelleme Tarihi:

Justin Bieberın yeni albümü Purpose nasıl ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 12:11

Justin Bieber bir albüm çıkardı, neredeyse tüm gezegen sarsıldı! Uzun süredir beklenen 'Purpose' isimli albüm neden bu kadar sevildi? Gelin yakından bakalım.

Haberin Devamı

Müzik dünyasının tartışmasız en popüler erkek yıldızı Justin Bieber, 2012 tarihli “Believe” albümünden sonra kısmen sessizliğe bürünmüştü. Gerçi 2013’te yayımladığı şarkılardan, özellikle ‘All That Matters’ ve ‘Confident’ten gideceği yolu az çok anlamıştık. Çok genç yaşta şöhrete kavuşan birçok isim gibi o da başarısının tesadüf olmadığını kanıtlamak ve ciddiye alınmak istiyordu. Bunun için daha iyi bir zamanlama olamazdı. Bir kesimin bir türlü büyüdüğünü kabul etmediği Justin Bieber, 20 yaşına adım atarken rotasını da doğal olarak yetişkinliğe çevirdi.

 

Justin Bieberın yeni albümü Purpose nasıl ortaya çıktı

 

Haberin Devamı

Aynı yaşlardaki herkes gibi Justin’in de hayatına yetişkinliğe dair yenilikler getirmesi çok normal. Olgunluk olarak da düşünmemek lazım, bu sadece gençliğin yeni bir dönemi. Şarkılarının ve tarzının bu döneme uyumlu olacağını hissettiren Bieber’ın yeni yolu, bu yılın başında yayımlanan ve halen etkisi devam eden ‘Where Are Ü Now’ ile açıkça göründü. Aslında ünlü DJ’ler Skrillex ve Diplo’nun ortak projesi olan Jack Ü’nün şarkısı olsa da; ‘Where Are Ü Now’ uzun süredir Justin’den yeni şarkı bekleyenleri mutlu etti. Yaz sonunda ise yeni albümü de müjdeleyen şarkı ‘What Do You Mean?’ geldi. Şarkıya geri sayım büyük bir sosyal medya kampanyasıyla yapıldı. Ed Sheeran, Ariane Grande, Halsey, Little Mix, Fifth Harmony, Kylie ve Kendall Jenner gibi ünlü isimler, sosyal medyada geri sayım yaptı. Bu da şarkının etkisini arttıran bir faktör oldu.

 

Justin Bieberın yeni albümü Purpose nasıl ortaya çıktı

 

Yeni imajı ve yeni tarzıyla dönüş yapan Justin Bieber, What Do You Mean?’ ile Billboard Hot 100 listesinin zirvesini gören en genç erkek sanatçı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Şarkı 24 saat içinde online olarak en fazla dinlenen şarkı olarak bir rekor daha kırdı. ‘What Do You Mean?’, modern elektronik müzikten etkiler taşıyan deneysel bir pop şarkısı. Justin’in alıştığımız vokalinden farklı olarak sadece kafa sesini kullanması da şarkıyı farklılaştıran bir özellik.

 

Haberin Devamı

Justin Bieberın yeni albümü Purpose nasıl ortaya çıktı

 

AMAÇ ORTADA

Daha sakin, daha yenilikçi ama kesinlikle daha özgüvenli geri dönmeye hazırlanan Bieber’ın yeni albümün adı “Purpose. Bu isim, Justin’in karnına yaptırdığı yeni dövmenin çözülmesiyle ortaya çıktı. Önce albümden görselleri ve kısa videoları hayranlarıyla paylaşmaya başlayan Justin, heyecanı nasıl arttıracağını iyi biliyordu. 13 Kasım ilginç bir tarihti, çünkü One Direction’ın yeni albümü “Made in the A.M.” de aynı gün çıktı.

 

 

Justin bu konuyla ilgili; “Sanırım onların tarafında bu bir strateji, çünkü ben çıkış tarihimi daha önce açıklamıştım. Ama ne olursa olsun, eğlenceli olacak. Ne olacağını görmek için heyecanlıyım. Şu anda onlar hakkında konuşuyoruz, bu da onlar için bir reklam değil mi? Yani sırf bu sebepten bunu yapmış olabilirler” diyerek mütevazı olmadığını gösteriyor. Son açıklamaları da oldukça iddialı. “Radyoda şarkıları duyuyorum ve bu sıralar yapılan müziğin pek de hayranı olmadığımı söyleyebilirim. Çok iyi bir müziğim var ve bunu tüm dünya ile paylaşmak istiyorum” diyen Justin; “Purpose” dışında henüz yayımlanmamış 3-4 albümü daha olduğunu da ekliyor. Bunun sebebini de çok farklı mod’lara girmesi, derin düşüncelere dalması ve sonunda parlak bir fikirle geri dönmesi olarak açıklıyor. Yani heyecanlanıyor, deniyor, vazgeçiyor.

 

Haberin Devamı

Justin Bieberın yeni albümü Purpose nasıl ortaya çıktı

 

Sonuç olarak, çoğu zaman basın tarafından “kötü çocuk” olarak yaftalanan Justin, daima daha iyi olmanın peşinde. “Kendi kimliğimi uğraştığım her şeyde iyi olmak üzerine kurdum. Her zaman en iyi olmak istedim; çünkü bunun değerimi arttıracağını düşünüyorum. Uzun dönemde bakıldığında iyi yaptığımı gösteriyor. Okulda hem kaykay yapabilen hem de basketbol takımında oynayan tek kişiydim” diyerek ne kadar hırslı olduğunu ortaya koyuyor. Piyasadaki birçok insanın yapmaya çalışıp da yapamadığı şeyi yaptığını, elektronik dans müziğindeki bariyerleri yıktığını düşünen Justin; şu an için bu türe yöneldiğini gizlemiyor. Bunu da popüler müzik dünyasındaki çoğu ismin aksine, şarkılarının altyapılarına sırf moda diye klişe elektronik öğeler ekleyerek yapmıyor; mutlaka yeniyi ve kaliteliyi arıyor. Sırf bu çabası bile takdire şayan.

 

 

 

Haberin Devamı

Purpose ile birlikte yeni bir dünya turnesi planlayan Bieber’a Ariana Grande eşlik edecek. İkilinin yeni albüm bir düet yapacağı söylentileri de doğru çıktı. Uzun lafın kısası, Bieber “Purpose” ile, her anlamda heyecanlandırmaya devam ediyor...

 

Justin Bieberın yeni albümü Purpose nasıl ortaya çıktı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!