İstanbul'un yeni trendi: Koşu grupları

Güncelleme Tarihi:

İstanbulun yeni trendi: Koşu grupları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2015 11:42

Son yıllarda Türkiye'de git gide büyüyen yeni bir trend var: Koşu! Spor tutkunları koşu grupları oluşturarak şehirde ayak basılmadık yer bırakmıyor. Sosyal medyada büyüyen bu gruplar sayesinde koşmak isteyenler yalnız kalmıyor.

Haberin Devamı

Sağlıklı yaşam ve spor tutkunlarının biraraya gelerek oluşturduğu koşu grupları dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızla yayılıyor. Bu koşu gruplarında yer alanlar, sosyal ve sportif olarak motive olduklarını ve spora daha çok bağlandıklarını söylüyor. Türkiye'de sosyal medyada birçok koşu grubu bulmak mümkün. Her yaştan, her meslek grubundan, amatör ya da profesyonel insanların toplandığı gruplar haftanın belli günlerinde hep birlikte koşuyor. Sokaklarda en kalabalık koşan gruplardan biri ise Rebel Runners. Öyle ki haftalık koşu organizasyonlarına ortalama 80 kişi katılıyor. Yaklaşık bir yıl önce kurulan grubun büyüme hızı gerçekten şaşırtıcı.

Rebel Runners’ın; koşunun, her ne kadar bireysel bir spor olarak gözükse de, bir ekip halinde yapılmasının daha keyifli, verimli ve motive edici olduğunu bilen ve bunu insanlarla paylaşan bir grup olduğunu ifade eden grubun kurucularından Kemal Burak Bıçkıcı, “Grubumuz her Salı akşamı 20:00'da planlı, hafta sonları ise, katılımcıların da görüşü alınarak, uygun zamanlarda koşuyor. İstanbul'un eşsiz manzaraları eşliğinde tarihi sokakları, işlek caddeleri, yemyeşil ormanlarının doğal patikaları ve aklınıza gelebilecek her yer bizler için koşu güzergahı olabilir. Grup olarak İstanbul'da birçok koşu organizasyonunda da ön planda yer alıyor, yurt içi ve yurt dışındaki diğer organizasyonları da planlarımıza dahil ediyoruz. Maraton koşucusundan, patika koşucularına, sağlığını korumak isteyenden, fit bir vücuda sahip olmak isteyenlere kadar her seviyeden katılımcısı olan ve koşarken asla yalnız kalmayacağınız grubumuz 15 ila 50 yaş arasında, değişik okul, eğitim ve meslek gruplarından oluşuyor” diyor.

İstanbul'un tozunu attırmaya hazırlanan grup, Nike Run Istanbul 2015 10K hazırlıkları kapsamında 13 Ağustos Perşembe günü için bir de etkinlik düzenliyor. Grup, Nike Running Türkiye ile birlikte Yeşilköy'de 6K'lık bir koşu planladı. Koşuya yaklaşık 150 kişinin katılması öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!