İrmik tatlısı nasıl yapılır? Lokmalık irmik tatlısı tarifi

Güncelleme Tarihi:

İrmik tatlısı nasıl yapılır Lokmalık irmik tatlısı tarifi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2018 14:29

İrmiğin başrolde olduğu pek çok tarif var, hem içi hem de irmikten oluşan lokmalık irmik tatlısı da bunlardan biri. Lokma halinde olan bu irmik tatlısını mevsimine göre kuru yemiş veya dondurmayla sunabilirsiniz. İşte, adımlarıyla lokmalık irmik tatlısı tarifi

Haberin Devamı

İrmik tatlılarının her hali “sütlüsü ve şerbetlisi” çok seviliyor. Annenizin yaptığı o mis gibi irmik tatlılarını yapmak püf noktalara dikkat ederek yapmak çok kolay. Hem görünümü hem de enfes tadı ile sofralarınızı şenlendirecek olan lokmalık irmik tatlısı tarifini derledik.

LOKMALIK İRMİK TATLISI

Hamuru için;

3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
2. 5 su bardağı irmik
2 su bardağı un (1 su bardağı kadar yedek gerekebilir)
Şerbeti İçin;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Bulamak için;
Yarım çay bardağı irmik

LOKMALIK İRMİK TATLISI YAPILIŞI

Öncelikle hamur için gerekli olan bütün malzemeleri bir kaba koyup yoğuruyoruz ve ununu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayacak hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan küçük bezeler alıp elimizle yuvarlayıp oklava gibi yapıyoruz ve sonra irmik döküp irmiğe buluyoruz ve bıçak yardımıyla küçük parçalara kesiyoruz. Daha sonra yağlamış olduğumuz cam fırın tepsimize yan yana diziyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Tatlımız pişerken şerbetimizi hazırlıyoruz; Tencereye suyumuzu ilave edip kaynatalım ve su kaynayınca ocaktan alıp toz şekerimizi ilave edelim ve kaşıkla şeker eriyene kadar karıştıralım. Not; şerbetimizi kesinlikle kaynatmıyoruz… Daha sonra pişen tatlımızın üzerine ılık şerbetimizi dökelim…

 

BAKMADAN GEÇME!