Güncelleme Tarihi:
İrmik helvası tarifi son günlerde en çok merak edilen tatlı tariflerinin başında yer almaya başladı. Yaz kış demeden her mevsim severek tüketilen her yaş grubuna hitap eden irmik helvasının yapılışını sorgulayan vatandaşlar, en güzel irmik helvası tariflerini araştırıyor. İşte, irmik helvası tarifi ve malzemeleri...
Tatlı krizlerinde bir numaralı alternatiflerden biri olan irmik helvasının nasıl yapıldığına gelin hep birlikte yakından bakalım...
MALZEMELER
250 gr margarin
500 gr irmik
50 gr çam fıstığı
4,5 su bardağı kaynar su
3,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
İlk olarak geniş ve derin bir tencerede 250 gr margarini eritin. Daha sonra 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye koyun ve orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar ve dikkatli bir şekilde tencereye ekleyin. Burada damak zevkinize göre fıstık yerine başka malzemelerde tercih edebilirsiniz. 1-2 dakika karıştırın. Son olarak 3,5 su bardağı toz şekeri tencereye ekleyin ekleyin. Karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın. Altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerine 2 çam fıstığı ve tarçın ekleyerek servis yapın. Eğer yaz mevsimindeyseniz dondura ile de servis edebilirsiniz.