Fondü nedir? Nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Fondü nedir Nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 14:37

Tatlı krizlerinin pratik çözümü olan fondü, İsviçre, Fransa ve İtalya'ya özgü bir lezzettir. Dilimlenmiş meyveler, sıcak çikolata ve kremayla buluşuyor, tadına doyum olmuyor. İşte fondünün adım adım yapım aşamaları!

Haberin Devamı

1950'lerden beri "fondue" adı, ortak bir tencerede sıcak olarak kaynatılan ve uzun çatalların batırılarak yenildiği diğer yemek türleri için de kullanılmaya başlandı. Çikolata fondüsünde eritilmiş çikolataya meyve parçaları batırılır; fondue bourguignonneda ise sıcak yağa bir parça et batırılır. Türkiye’de popüler hali ise çikolatalı fondüdür. 

Fondü tarifinde ister sütlü, isterseniz de bitter çikolata kullanabilirsiniz. Çikolatalı sosun içine tarçın, chili biber, hindistan cevizi gibi lezzetler ekleyerek fondünüzün lezzetini katlayabilirsiniz. 

Malzemeler

450 gram bitter veya sütlü çikolata
1 su bardağı krema

Servis için:

1 adet büyük boy muz
1 adet kivi
10 adet çilek

Fondü nasıl yapılır?

1. Bir tencerenin içine kaynamış suyu koyun.
2. Üzerine tabanına su almayacak bir biçimde cam bir kase oturtun
3. Ardından çikolata ve kremayı ilave edin. Çikolatayı benmari usülü eritin ve krema ile lezzetinin harmanlanmasını sağlayın
4. Hazırladığınız sosu fondü kasesinin içine alın.
5. Bu sırada muzu ve kiviyi doğrayın.  Çilekleri yıkayarak, baş kısımlarını çıkarın. Servis tabağına alın.
6. Fondünüz hazır. Meyvelerinizi çikolatalı sosa batırarak afiyetle yiyebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!