Güncelleme Tarihi:
1950'lerden beri "fondue" adı, ortak bir tencerede sıcak olarak kaynatılan ve uzun çatalların batırılarak yenildiği diğer yemek türleri için de kullanılmaya başlandı. Çikolata fondüsünde eritilmiş çikolataya meyve parçaları batırılır; fondue bourguignonneda ise sıcak yağa bir parça et batırılır. Türkiye’de popüler hali ise çikolatalı fondüdür.
Fondü tarifinde ister sütlü, isterseniz de bitter çikolata kullanabilirsiniz. Çikolatalı sosun içine tarçın, chili biber, hindistan cevizi gibi lezzetler ekleyerek fondünüzün lezzetini katlayabilirsiniz.
Malzemeler
450 gram bitter veya sütlü çikolata
1 su bardağı krema
Servis için:
1 adet büyük boy muz
1 adet kivi
10 adet çilek
Fondü nasıl yapılır?
1. Bir tencerenin içine kaynamış suyu koyun.
2. Üzerine tabanına su almayacak bir biçimde cam bir kase oturtun
3. Ardından çikolata ve kremayı ilave edin. Çikolatayı benmari usülü eritin ve krema ile lezzetinin harmanlanmasını sağlayın
4. Hazırladığınız sosu fondü kasesinin içine alın.
5. Bu sırada muzu ve kiviyi doğrayın. Çilekleri yıkayarak, baş kısımlarını çıkarın. Servis tabağına alın.
6. Fondünüz hazır. Meyvelerinizi çikolatalı sosa batırarak afiyetle yiyebilirsiniz.