Güncelleme Tarihi:
Piyasada bulunan hazır ketçaplar yerine, evde kendi ketçabını hazırla fikri pek çok kişiye mantıklı geliyor. Özellikle çocukların vazgeçilmezi olan ancak her yaş grubundan insanın severek tükettiği ketçabı evde hazırlamak oldukça kolay. İşte, merakla araştırılan 'Evde ketçap nasıl yapılır?' sorusunun yanıtı...
İlk olarak 6 adet kırmızı soğanı doğrayın ve bir tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla 10 dakika kavurun. Soğanları kavurduğunuz tencereye 1.5 kilo ufak boy salkım domatesi ortadan ikiye bölerek ekleyin. Domatesleri, içine Kabuklarını bırakana kadar kaynatın.
Bir yandan da 1.5 çorba kaşığı kişniş tohumu, 1.5 çorba kaşığı sumak (tane yoksa toz), 3 diş sarımsak, 1.5 çorba kaşığı karabiber ve eş miktarda tuzu havanda iyice dövüp 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırın.
Hazırladığınız baharat karışımını ve rendelenmiş 1.5 kilo kadar Çanakkale domatesini, 1 adet dolmalık kırmızı biberi ve ezdiğiniz 3 diş sarımsağı da tencereye ekleyin ve sos suyunu bir tık çekene kadar kaynatın. 15 çorba kaşığı kahverengi şeker ve 3 çay bardağı (300 ml) üzüm sirkesini de ekleyip 30 dakika daha pişirin.
Bir kevgir yardımıyla ketçabı süzün. Sterilize ettiğiniz orta boy şişelere bölüştürün. Şişeyi kapak kısmına kadar doldurun ve zeytinyağı kullanarak havayla temasını engelleyin.