Efsanelere konu olmuş 6 rock star

Güncelleme Tarihi:

Efsanelere konu olmuş 6 rock star
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 13:51

İnsanın mesleği rock starlık olunca haliyle anlatılan hikayelerde efsane seviyesine ulaşabiliyor. Bu efsaneler bizim lise yıllarında yaptıklarımızı abartarak anlattığımız hikayelere benzemez. Otel yakanı da var, bir oturuşta 42 duble viski içeni de. Şehirde isyan çıkaran da var, İngiltere Kraliçesi’ne abuk sabuk espri yapan da. İşte insanlığın en ilginç karakterlerinin, ilginç hikayelerinden bazıları.

Haberin Devamı

1- Mick Jagger

1962 yılından beri sahnelerdeki bitmeyen enerjisi ile Rock müziğinin lokomotifi olan Mick Jagger için bir çok efsane anlatılır. Aralarından bir tanesine uzanıyoruz ve ışığa tutuyoruz. Üzerinde yazana göre, Mick Jagger ve kadim ortağı Keith Richards belli periyotlarla kanlarını yeniletiyorlarmış ve bu şekilde sürekli genç ve dinamik kalabiliyorlarmış. İnanmayanlar 2017 yılında çıktıkları dünya turnesinin videolarına bakabilir. Lokomotifin enerjisi sizi de saracak.

Efsanelere konu olmuş 6 rock star

2- Elvis Presley

Amerika’nın her köşesinde Rock n’ Roll’un kralı Elvis ile ilgili bir hikaye anlatılır, durur. Bizimkisi hayatının son dönemi ile ilgili. Şöyle ki, Elvis ölümüne yakın ağır bir depresyona girer ve özellikle kilo almak için kahvaltıda içeriğinde neredeyse herşeyin olduğu devasa sandviçler yemeye başlar ve bunun sonucu oluşan barsak rahatsızlığı sonucu hayatını kaybeder. Tam krallara layık bir ölüm sebebi değil mi?

Haberin Devamı

Efsanelere konu olmuş 6 rock star

3- Keith Moon

The Who grubunun davulcusu olarak ünlenen Moon, rock tarihinin en orijinal karakterlerinden biridir. Kaldığı otel odalarını yakıp, yıkan, dağıtan ve bu yüzden birçok otele kabul edilmeyen Keith Moon hakkındaki en büyük efsane, yine zavallı bir otelin havuzuna Rolls-Royce’unu gömmesidir. Halen bu konu ile ilgili ‘Oradan nasıl çıkartıldı?’ ve ‘Moon’a ne oldu?’ gibi sorular kafamızı kurcalar, durur.

Efsanelere konu olmuş 6 rock star

4- Jim Morrison

60’lı yılların sonunda ortalığı yıkıp geçen The Doors’un vokalisti Morrison, 1969 yılındaki Miami konserinde sahnede mastürbasyon yaptığı gerekçesiyle tutuklanır. Ama bu eylemini grup üyelerinden gören olmamıştır. Mahkemede bu konu ile ilgili birkaç görgü tanığı ifade verir. Küçük bir cezayla yırtsa da 1971 yılında Paris’te hayatını kaybetmesine kadar geçen sürede birçok eyalette grubun konserleri yasaklanır.

Haberin Devamı

Efsanelere konu olmuş 6 rock star

5- Ozzy Osbourne

Ülkemizde hakkında birçok iğrenç sahne şovu efsanesi süregiden Karanlıklar Prensi Ozzy, bu safsatalara bir röportajında ‘Sadece bir kere yanlışlıkla yarasanın kafasını ısırıp kopardım.’ diye cevap vererek aile babası çizgisini korumayı başarmıştır. Olaydan sonra da fenalaşmış ve hastaneye gidip kuduz aşısı olmuş. Ama buna rağmen bazı hayranları bu efsanelere inanmayı sürdürmekte ısrarcılar. Nedeni de TRT klasiği Rock Market’in gecenin bir yarısı verdiği kliplerden aldığımız çoşku ve dehşet hissi olsa gerek. O kova su kovası arkadaşlar, bahsi kapayalım.

Efsanelere konu olmuş 6 rock star

Haberin Devamı

6- Lemmy Kilmister

Motorhead’in kurucusu, büyük insan Lemmy ile ilgili anlatılan en garip hikaye, yüzündeki et benlerini aldırıp, açık artırmayla sattığı hikayesi olsa gerek. Birazcık Motorhead dinlemiş bir bu efsaneye güler geçer. Ama sonra bir duraksayıp ‘neden olmasın ki’ demekten de kendini alamaz.

Efsanelere konu olmuş 6 rock star

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!