Düğün çorbası nasıl yapılır? Düğün çorbası tarifi

Güncelleme Tarihi:

Düğün çorbası nasıl yapılır Düğün çorbası tarifi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 17:09

Türk mutfak kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan çorbalar, özellikle akşam yemeklerinde başlangıç olarak tercih ediliyor. Her yaştan insanların severek tükettiği çorbalar içinde tarifi en çok merak edilenlerden biri de düğün çorbası. Düğün çorbasının nasıl yapıldığını merak eden vatandaşlar, pratik düğün çorbası tarifini araştırıyor. Peki, düğün çorbası nasıl yapılır? Pratik düğün çorbası tarifi...

Haberin Devamı

Besin değeri yüksek ve çok kalorili olmayan düğün çorbası en sık tercih edilen yemeklerden biri. Neredeyse herkesin severek tükettiği düğün çorbasının nasıl yapıldığını ve malzemelerini merak eden vatandaşlar, en lezzetli ve kolay düğün çorbası tarifini sorguluyor. İşte, ağzınıza layık düğün çorbası tarifi...

DÜĞÜN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Hem kolay yapımı hem de lezzetli olması sebebiyle en çok tercih edilen çorbalardan olan düğün çorbası, yapımı zahmetli olmayan bir o kadar da ekonomik bir akşam yemeği tercihi olabilir. İşte, düğün çorbası malzemeleri ve tarifi...

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

2 kaşık tereyağı

12 su bardağı su

750 gram kuzu gerdanı

1 adet yumurta

4 kaşık un

4 kaşık süzme yoğurt

½ adet limonun suyu

YAPILIŞI

Haberin Devamı

İlk olarak, eti ve 10 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynama öncesinde tencerede biriken köpükleri kepçe yardımıyla alın. Su kaynayınca ateşi kısın ve orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca tuzunu ilave edin ve iyice pişince, tel süzgeçte süzün, suyunu bir kapta muhafaza edin. Etler soğuduktan sonra kemiklerini temizleyin ve küçük parçalar halinde didikleyin. Et suyunu tekrar ateşe koyup kaynatın. 

Başka bir kapta un, suyu ve kaymağı alınmış yoğurt, yumurta ve limon suyunu çırpın. 2 su bardağı suyu azar azar içine katın ve pütürsüz bir sıvı haline gelene kadar karıştırın. Kaynamakta olan et suyuna bu karışımı yavaş yavaş ilave edin ve bir taşım kaynatın. Bu karışımı tel süzgeçten süzerek başka bir tencereye alın. Sonra, etleri çorbaya ekleyip karıştırın ve tencereyi bir kez daha ateşe koyun ve kaynayınca ateşten alın. Bir süre dinlendirtikten sonra servis edin.

 

BAKMADAN GEÇME!