Güncelleme Tarihi:
Besin değeri yüksek ve çok kalorili olmayan düğün çorbası en sık tercih edilen yemeklerden biri. Neredeyse herkesin severek tükettiği düğün çorbasının nasıl yapıldığını ve malzemelerini merak eden vatandaşlar, en lezzetli ve kolay düğün çorbası tarifini sorguluyor. İşte, ağzınıza layık düğün çorbası tarifi...
DÜĞÜN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Hem kolay yapımı hem de lezzetli olması sebebiyle en çok tercih edilen çorbalardan olan düğün çorbası, yapımı zahmetli olmayan bir o kadar da ekonomik bir akşam yemeği tercihi olabilir. İşte, düğün çorbası malzemeleri ve tarifi...
MALZEMELER
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 kaşık tereyağı
12 su bardağı su
750 gram kuzu gerdanı
1 adet yumurta
4 kaşık un
4 kaşık süzme yoğurt
½ adet limonun suyu
YAPILIŞI
İlk olarak, eti ve 10 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynama öncesinde tencerede biriken köpükleri kepçe yardımıyla alın. Su kaynayınca ateşi kısın ve orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca tuzunu ilave edin ve iyice pişince, tel süzgeçte süzün, suyunu bir kapta muhafaza edin. Etler soğuduktan sonra kemiklerini temizleyin ve küçük parçalar halinde didikleyin. Et suyunu tekrar ateşe koyup kaynatın.
Başka bir kapta un, suyu ve kaymağı alınmış yoğurt, yumurta ve limon suyunu çırpın. 2 su bardağı suyu azar azar içine katın ve pütürsüz bir sıvı haline gelene kadar karıştırın. Kaynamakta olan et suyuna bu karışımı yavaş yavaş ilave edin ve bir taşım kaynatın. Bu karışımı tel süzgeçten süzerek başka bir tencereye alın. Sonra, etleri çorbaya ekleyip karıştırın ve tencereyi bir kez daha ateşe koyun ve kaynayınca ateşten alın. Bir süre dinlendirtikten sonra servis edin.