Güncelleme Tarihi:
İçerisinde katkı maddesi olmadığı için sağlıklı bir tatlı olarak öne çıkan cezerye, vitamin deposu havucun en tatlı hallerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Evde yapımı çok da zor olmayan cezeryenin nasıl yapıldığı ise vatandaşlar tarafından yoğun şekilde sorgulanıyor. İşte, en lezzetli ve pratik ev usulü cezerye tarifi...
MALZEMELER
1 kg sarı havuç - 1 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi - 2 paket vanilya - 2 adet portakal kabuğunun rendesi - 2 paket çikolatalı pötibör bisküvi
Üzeri için;
Yarım su bardağı hindistancevizi rendesi
YAPILIÅžIÂ Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â
İlk olarak havuçları soyup rendeleyin ve toz şekerle birlikte bir tencereye koyun. Kısık ateşte, iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Bisküvileri mutfak robotunda ezerek un haline getirin ve önceden pişirip soğuttuğunuz havucun üzerine ekleyin. Vanilya, ceviz içi ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip köfte yoğurur gibi yoğurun. Elinizi ara sıra suya sokarak hamurun elinize yapışmasını engelleyebilirsiniz.
Havuçlu hamurdan parçalar koparın ve parçalara ister lokum şekli verin, isterseniz yarım santim kalınlığında, kibrit kutusu formunda şekillendirin. Lokumları hindistancevizi rendesine iyice bulayın ve bir servis tabağına dizip servise sunun. İsterseniz havuçlu harçtan misket büyüklüğünde toplar yapın ve sonra hindistancevizine batırıp üzerine kürdan sokarak servis tabağına dizin.