Çarıklı Milyoner filminin konusu ne, ne zaman çekildi? İşte Çarıklı Milyoner'in konusu ve oyuncuları

Güncelleme Tarihi:

Çarıklı Milyoner filminin konusu ne, ne zaman çekildi İşte Çarıklı Milyonerin konusu ve oyuncuları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2022 11:21

Senaryosunu İhsan Yüce'nin kaleme aldığı Çarıklı Milyoner; Kemal Sunal, Necla Nazır, Cevdet Arıkan, Ferdi Atuner, Ahmet Açan, Cevdet Balıkçı, Çetin Başaran, Damla Coşkunoğlu, Nermin Denizci ve Belkıs Dilligil gibi isimlerin rol aldığı bir film. Film, konusu kadar oyuncu kadrosu ile de dikkatleri çekiyor. Peki, Çarıklı Milyoner filminin konusu ne, ne zaman çekildi?

Haberin Devamı

Yönetmenliği Kartal Tibet'in yaptığı Çarıklı Milyoner filminin çekimleri 1983 yılında yapılmıştı. Pek çok usta ismin rol aldığı filmin konusu filmseverlerce araştırılıyor. İşte, Çarıklı Milyoner'in konusu ve oyuncuları...

FİLMİN OYUNCU KADROSU

Kemal Sunal - Bayram Tok
Necla Nazır - Suna
Ali Şen - Hilmi Tok
Reha Yurdakul - Osman Efendi
Belkıs Dilligil - Meloş
Selim Naşit - Muhasebe Müdürü
Hüseyin Kutman - Avukat Hürrem
Memduh Ün - Gazete Patronu
Ferdi Atuner - Cengiz
Necdet Yakın - Cemil
Nermin Denizci - Nermin
Çetin Başaran
Bilge Zobu
İhsan Yüce

FİLMİN GENEL KONUSU

Hilmi Tok milyarder bir iş adamıdır. Bir gün tek başına kullandığı arabasıyla kaza yaparak ölür. Tüm mirasını köyde davulculuk yapan oğlu Bayram'a bırakmıştır. Bir anda Bayram hiç görmediği babasının mirasına konar. Ancak Bayram'ın akraba bozuntuları mirası Bayram'a yedirmemeye kararlıdır hatta bunun için Bayram'ı öldürmeye bile kalkışırlar fakat hiçbirinde amaçlarına ulaşamazlar. Bayram ise sahte akrabalarının gerçek yüzünü anlamıştır ve mirası onlara vermemeye kararlıdır. Bu arada Bayram gazetede kendisi hakkında ileri geri yazılar yazan ve gerçek kimliğini bilmediği gazeteci Suna'ya aşık olur. Sonunda yazıları yazan gazetecinin Suna olduğunu öğrenir. Yaşadığı bunca olaya dayanamayan Bayram akıl hastanesine yatar.

 

BAKMADAN GEÇME!