Büyük elektik kesintisinin nedeni açıklandı – Elektrik neden kesildi

Güncelleme Tarihi:

Büyük elektik kesintisinin nedeni açıklandı – Elektrik neden kesildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2015 11:30

Türkiye genelinde meydana gelen elektrik kesintisi hakkında Enerji Bakanlığı’ndan açıklama geldi. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerin yanı sıra bir çok ili de etkileyen kesintinin nedeni açıklandı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşanan elektrik kesintisi yaşamı felç etti. Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “15 yıldır böyle bir şey yaşanmadı” denilirken Bakanlık yetkilileri sorunun büyük hatlardan kaynaklandığını açıkladı. TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

ARIZANIN ÇÖZÜMÜ İÇİN TÜM OLANAKLAR SEFERBER

Bakanlık, Türkiye’yi etkileyen elektrik kesintisinin çözümü için tüm olanakların seferber olduğunu açıkladı. İlk izlenim olarak arızanın Ege bölgesi merkezli olabileceği düşünülüyor.

İSTANBUL'DA HAYAT DURDU

Haberin Devamı

Türkiye'nin farklı illerinde gerçekleşen elektrik kesintisinde internet erişiminde zorluklar yaşandı. İstanbul'da da elektriğin saat 10.40'da kesilmesi ile raylı sistemler adeta felç oldu. İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle Marmaray, tramvay metro ve hafif metro seferleri yapılamadı. Yüz binlerce İstanbullu, araçlardan inip yürüdü.

EGE DE KARANLIĞA BÜRÜNDÜ

Aydın, Denizli, Manisa, Balıkesir, Çanakkale ve Muğla'da, saat 10.36'dan beri elektrik yok. Buralarda metro ve tramvay gibi elektrikli raylı ulaşım sistemleri durdu.

BAKMADAN GEÇME!