Bir çocuk gülerse dünya güler

Güncelleme Tarihi:

Bir çocuk gülerse dünya güler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 14:53

Beş güzel adam, çocuklar bisiklete binsin diye çok güzel işler yaptı Hayalleri ihtiyaç sahibi 100 çocuğa bisiklet sağlamaktı. Ancak üç yılda üç bin çocuk hayatlarında ilk kez bisiklet sahibi oldu. Üstelik bu projelerine Arda Turan, Neymar Jr, Alex de Souza gibi dünyanın sayılı futbolcuları, çok sayıda oyuncu da destek oldu. Son etkinlikleri Çeşme’deydi. Biz de oradaydık...

Haberin Devamı

Sezon bitmiş, kepenklerin bir kısmı kapanmış, pastırma sıcakları başlamıştı... Bir yandan hafta sonu kaçamağı yapan İzmirliler sahildeki kafelerde ciğerlerini iyot kokusuyla dolduruyor, bir yandan da Çeşme’nin merkezinde yarış için gelen yüzlerce bisikletli son hazırlıklarını yapıyordu...

Aslında dışarıdan bakıldığında Türkiye’de son yıllarda yapılan sıradan yarışlardan biri gibi görünüyordu... Ancak öyle değildi. Bu yarışın çok önemli bir amacı vardı... Hemen konuya girelim.

Bir çocuk gülerse dünya güler

Şef Arda Türkmen, gazeteci Okan Can Yantır, bisiklet yarışı yorumcuları Sarper Günsal ve Berkem Ceylan ile IT danışmanı Aydın Diricanlı bisiklete gönül vermiş beş arkadaş. Üç yıl önce çocukların bisiklete binmelerini sağlamak ve bisikleti yaygınlaştırmak için bir proje yapmaya karar verdiler. Ama nasıl yapacaklarını bilmiyorlardı. Önce Veloturk’ü kurdular. St. Tropez, Berlin, Kopenhag, Gent ve Le Mans gibi dünyanın önemli merkezlerinde bisiklet yarışlarına katıldılar. Sonra Türkiye’de benzer yarışları düzenlemeye karar verdiler. Bu yarışlara katılım ücretleri ve özel tasarımcıların elinden çıkan tişötlerden elde edilen geliri bir fonda topladılar.  Hayalleri 100 bisikletti ama kurdukları fon sayesinde Soma, Bitlis, Tatvan, Nevşehir, Elazığ, Muş gibi illerde kısa sürede 3 bin bisikleti çocuklara bizzat ulaştırdılar. Yaptıkları çalışmaları anlatırken özellikle ekip üyelerinden Şef Arda Türkmen’in sık sık gözleri doluyordu. Çünkü onların aynı zamanda mottoları da olan güzel bir amaçları var: “Bir çocuk gülerse dünya güler...”

Haberin Devamı

Yarışlara katılımların dışında da Veloturk’e destek olarak çocuklara bisiklet edinmelerini sağlayabilirsiniz. Niyazi Erdoğan tasarımı kadın ve erkek tişörtler ve yarış için tasarlanmış tişörtleri ‘www.sportsoul.com/arama/veloturk’ adresinden satın alabilirsiniz.  Fiyatı 59 TL.

Neymar’dan Veloturk’e destek 

Veloturk’ün son düzenlediği etkinlik Çeşme’deydi. Amatörbisikletçilere de açık yol bisikleti ‘Veloturk Gran Fondo’ yarışı geçen hafta düzenlendi. Yarışlara katılım maksimum 1000 kişiyle sınırlandırılmıştı. Kayıt sayısı da neredeyse bu sınıra yaklaştı. Yarış öncesinde Barcelona’da oynayan futbolcular Arda Turan ve Neymar Jr.’ın dahil olduğu bazı futbolcu ve oyuncular da hazırladıkları videolarla yarışmacılara ‘başarılar’ diledi.  Yarış öncesi teknik toplantıda izletilen videoyu ‘www.hurriyet.com.tr’de izleyebilirsiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!