Güncelleme Tarihi:
Besin değeri yüksek ve çok yüksek kalorili olmayan bezelye çorbası en sık tercih edilen çorbalardan biri. Neredeyse herkesin severek tükettiği bezelye çorbasının nasıl yapıldığını ve malzemelerini merak eden vatandaşlar, en lezzetli ve kolay bezelye çorbası tarifini sorguluyor. İşte, ağzınıza layık bezelye çorbası tarifi...
Bezelye çorbası, yapımı zahmetli olmayan bir o kadar da ekonomik bir akşam yemeği tercihi olabilir. Pek çok kişi tarafından yapımı bilinmeyen bezelye çorbasının tarifi son günlerde merak konusu oldu. İşte, bezelye çorbası malzemeleri ve tarifi...
MALZEMELER
300 gr ayıklanmış bezelye
3 taze soğanın beyaz kısımları
1 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
İlk olarak ayıkladığınız bezelyeleri bol suyla yıkayın. Bir yandan da taze soğanı ve kuru soğanı ince ince kıyın. Tencerede ısıttığınız zeytinyağında soğanları kavurmaya başlayın. Karışıma tuz ve karabiberi de ilave ederek karıştırın.
Daha önceden hazırladığınız tavuk suyunu da ekleyerek kaynamaya başlayınca bezelyeleri de katıp tencerenin kapağını kapatın. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirme işlemine devam edin. Bezelyeler piştikten sonra 4 yemek kaşığı kadarını ayırıp, kalanını suyuyla birlikte blenderla ezerek püre haline getirin ve istediğiniz kıvama gelince durun. Son olarak kenara ayırdığınız bezelyelerle üst süslemesini yapın. Afiyet olsun...