Güncelleme Tarihi:
Kış boyunca mutfaklarımıza konuk olan ayva, hem harika bir reçel hem de keyifli bir tatlı malzemesi. Hafif bir o kadar da lezzetli olan ayva tatlısı, bu meyvenin en çok sevilen, yemelere doyum olmayan hali. Ayva tatlısı hazırlamak için birkaç malzeme yeterli. İşte, adım adım ayva tatlısı tarifi...
Malzemeler
4 ayva
1 su bardağı baldo pirinci
3 elma
5 kuru kayısı
4 kuru incir
1 kase ceviz
Yarım su bardağı nar tanesi
2 çubuk tarçın
3-4 karanfil
1 kase şeker
2 su bardağı pancar suyu
2 su bardağı su
Ayva tatlısı nasıl yapılır?
Ayvalar kabukları soyulmadan ikiye kesilir. Çekirdek yatakları çıkartılıp tencereye yerleştirilir. Renk vermesi için ayva çekirdekleri tencereye alınır. Karanfil, tarçın, pancar suyu ve su ayvaların üzerine eklenir. Kısık ateşte ayvalar pişirilir. Diğer tarafta pirinç haşlanıp süzülür. Diri olması için soğuk sudan geçirilir. Elma, incir ve kayısı küçük küçük doğranır. Pirinç, ceviz ve nar taneleri eklenip tüm malzeme karıştırılır ve ayvaların orta kısımlarına doldurulur. Kaymakla servis yapılır.