Güncelleme Tarihi:
Besin değeri yüksek ve çok yüksek kalorili olmayan ayran aşı çorbası en sık tercih edilen yemeklerden biri. Neredeyse herkesin severek tükettiği ayran aşı çorbasının nasıl yapıldığını ve malzemelerini merak eden vatandaşlar, en lezzetli ve kolay ayran aşı çorbası tarifini sorguluyor. İşte, ağzınıza layık ayran aşı çorbası tarifi...
Hem kolay yapımı hem de lezzetli olması sebebiyle en çok tercih edilen çorbalardan olan ayran aşı çorbası, yapımı zahmetli olmayan bir o kadar da ekonomik bir akşam yemeği tercihi olabilir. İşte, ayran aşı çorbası malzemeleri ve tarifi...
MALZEMELER
YAPILIŞI
Çorbayı yapmaya ilk olarak kullanacağınız buğday ve nohudu ayrı kaplarda bir gece suda bekleterek başlatın. Daha sonra iyice şişen buğdayı bir tencereye alın ve üzerine suyunu ekledikten sonra orta ateşte haşlamaya başlayın. Başka bir tencerede ise nohutu tencereye alarak üzerini su geçecek şekilde orta ateşte haşlamaya bırakın. Malzemeler ocakta haşlanırken, süzme yoğurt ve tuzu bir kapta pürüzsüz bir hale gelecek şekilde ile karıştırmaya başlayın. Nohutlar haşlandıktan sonra buğdayların olduğu tencereye ilave edin ardından soğumaya bırakın.
Soğuyan nohut ve buğday karışımının içerisine hazırladığınız pürüzsüz süzme yoğurdu ilave ederek ile karıştırın. Karışımın üstüne kuru naneyi de eklemeyi unutmayın. Son olarak çorba kıvamına gelen karışımı zenginleştirmek için dereotu ve ceviz serpiştirin. Afiyet olsun...
Not: Bu tarif daha çok ferahlatıcı etkisi nedeniyle yaz ayları için uygundur.