Aslıhan Ünaldı'nın belgeseli: Onlar 'arada' ve 'hiçbir yerde'

Güncelleme Tarihi:

Aslıhan Ünaldının belgeseli: Onlar arada ve hiçbir yerde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 13:50

ABD’de yaşayan Türk yönetmen Aslıhan Ünaldı, “Inbetween Nowhere / Arada Hiçbir Yerde” adlı belgesel filminde, Gaziantep’e sığınmacı olarak gelen üç Suriyeli gencin öyküsünü beyaz perdeye taşıdı.

Haberin Devamı

Aslıhan Ünaldı'nın yönetmenliğini üstlendiği, dünyada birçok önemli festivalde yayınlanması planlanan belgeseli 'Arada Hiçbir Yerde'nin aylarca süren çekimleri Gaziantep’te yapıldı.

Türkiye’nin Suriyeli mültecilere verdiği desteğin, Batılı bir dille anlatıldığı filmin 2,5 dakikalık özel fragmanını hurriyet.com.tr’de izleyebilirsiniz.

 

 

FİLMİN ÖYKÜSÜ

26 yaşındaki aktivist Mahmut, sevdiği kadını özleyen bir adam. Milad (24), eskiden çanta tasarımcısıyken şimdi savaş muhabiri. Ezalden, öğrenciyken özgürlük savaşçısı olan, şimdi yine öğrenciliğe dönen tutkulu bir genç. Bu üç gencin ortak noktası Suriyeli olmaları ve Gaziantep’te yaşamaları değil sadece. Maruz kaldıkları işkenceler, verdikleri kayıplar, ölen sevdikleri, burunlarında tüten evleri de... Ve her şeye rağmen insanlıklarını kaybetmemeleri, bitmeyen umutları... Aslıhan Ünaldı ile tanışmaları ve “Inbetween Nowhere / Arada Hiçbir Yerde” belgesel filminin başrol oyuncuları olmaları da bir başka ortak noktaları.

 

Haberin Devamı

Aslıhan Ünaldının belgeseli: Onlar arada ve hiçbir yerde

Yönetmen Aslıhan Ünaldı'nın birçok kısa film ve belgeseli bulunuyor.

 

'İNSANLARIN ANLAMASINI İSTİYORUM'


Geçmişte “Inside Man”, “Malcolm X” ve “25. Saat” gibi filmlere imzasını atmış Spike Lee’nin asistanlığını da yapan Ünaldı, “Arada Hiçbir Yerde”yi çekmek için aylarca Gaziantep’te yaşadı. Ünaldı, Suriyeli göçmenlerle ilgili duygu ve düşüncelerini ise şöyle aktarıyor:

“İki milyon insanın onlarla hiçbir alakası olmayan nedenlerle evlerinden, kültürlerinden, varlıklarından olmaları, kaçtıkları yerlerde istenmeyen göçmenler olarak yaşamaya çalışmaları tam da benim kalbime dokunan bir konu. Sadece doğduğu coğrafya yüzünden, politik oyunlar yüzünden gencecik hayatların nasıl mahvolduğunu anlamalarını istiyorum. Türkiye’deki insanların anlamasını istediğim şey şu: Bu insanlar keyiflerinden buraya gelmiyor, keyiflerinden evlerini bırakmıyor. Ellerinde olsa hemen geri dönerler. Buraya birçok grubun arasında ateş altında kaldıkları için, canlarını kurtarmak için kaçarak geliyorlar.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!