Ani konserine milliyetçi tepki

Güncelleme Tarihi:

Ani konserine milliyetçi tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2015 07:46

Dünyaca ünlü Ermenistanlı caz piyanisti Tigran Hamasyan’ın Kars’taki Ani Harabeleri’nde verdiği konsere MHP’li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tepki gösterdi. “İçim öyle bir yandı ki” diyen Karaçanta haberi yapan basın mensuplarının kökenlerinde de Ermenilerle birliktelik olduğunu ileri sürdü.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü Ermenistanlı caz piyanisti Tigran Hamasyan, Ermeni tehcirinin 100’üncü yılı nedeniyle 13 ülkedeki 100 kilisede gerçekleştireceği konserlerin ilkini geçen pazar Kars’taki Ani Harabeleri’nde verdi. Sanatçıya Harutyun Topikyan yönetimindeki Erivan Devlet Oda Müziği Korosu’nun eşlik ettiği ve yaklaşık 90 dakika süren konsere MHP’li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tepki gösterdi. Karaçanta Ani’de verilen konserin içini yaktığını, konsere geniş yer veren basın mensuplarının kökenlerinde Ermenilerle birliktelik olduğunu ileri sürdü. Karaçanta, “Hepinizin mâlumu önceki gün Ermenistan’ın ödüllü caz piyanisti Tigran Hamasyan, Ani ören yerinde bir konser verdi. Verdi vermesine de içim öyle bir yandı ki hem de bir kez değil birkaç kez ve birkaç yerinden. Nereden başlasam bilemiyorum. Birileri çıkar Kars Kalemizden Ermeni bayrağı açar biri çıkar dünkü gibi konser verir. Peki, sorarım size hani sanat evrenseldi, hani sanat için yapılırdı. Hani sanat toplum için de yapılır fakat öteki oluşturulmazdı. O hâlde papazvari elbiselerle neden konser verdiniz? Buradaki farklı anlamı bizim de görmemizi sağlar mısınız acaba” dedi.

Ani konserine milliyetçi tepki

MHP’li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta

Haberin Devamı

BUGÜN DİYARBAKIR’DA

Tigran Hamasyan ‘Luys i Luso’ turnesi kapsamındaki ikinci konserini önceki gün Van’daki Akdamar adasında bulunan Akdamar Kilisesi önünde verdi. Konsere deniz seferleriyle gelen yüzlerce kişi katıldı. Şubat ayında çıkardığı son albümü ‘Mockroot’ ile cazın genç yıldızları arasındaki yerini sağlamlaştıran Hamasyan, konserde hem yeni albümünden parçaları seslendirdi hem de geleneksel Ermeni müziğini yorumladı. Hamasyan konserlerine bu akşam Diyarbakır’daki Giragos Kilisesi’nde, 27 Haziran’da ise Kayseri’deki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nde devam edecek. Hamasyan daha sonra 22’nci İstanbul Caz Festivali’nin de konuğu olacak ve iki konser verecek. Konserlerin ilki 30 Haziran Salı 21.00’de Aya İrini Müzesi’nde, ikincisi 1 Temmuz Çarşamba 19.00’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda.

BAKMADAN GEÇME!