Kavaklıdere’den 7 yeni şarap

Güncelleme Tarihi:

Kavaklıdere’den 7 yeni şarap
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2008 00:00

1929’dan beri bağcılık ve şarapçılık faaliyetlerini sürdüren Kavaklıdere, son 7-8 yıldır, yeni yaptığı bağlarından aldığı ürünleri şaraplarına yansıtmaya başladı. Piyasaya 7 ayrı türde yeni şarap çıkarttı. Adını Anadolu’nun başkenti Ankara’dan alan Ancyra serisinde şaraplar 20.50 ile 22.50 YTL arasında satılıyor.

ANCYRA NARİNCE

Parlak altın sarısı renginde, ıhlamur, beyaz çiçek ve narenciye aromalarına sahip, damakta canlı, meyveli, dengeli ve kalıcı bir şarap. Kabuklu deniz ürünleri, ahtapot salatası, kalamar tava, ızgara tavuk ve balıklar ve hafif soslu makarnalar ile iyi uyum sağlıyor. Servis sıcaklığı: 6-8 derece.

ANCYRA MUSCAT

Parlak limon sarısı renkli, yoğun bergamot ve tropikal meyve aromalarıyla dikkat çekiyor. Zarif, canlı, yuvarlak ve dengeli bir şarap. Portakal soslu ördek, tatlılı-ekşili tavuk, kabuklu deniz ürünleri, suşi ve meyveli tatlılar ile iyi uyum sağlıyor. Servis sıcaklığı 6-8 derece.

ANCYRA KALECİK KARASI

Parlak ve canlı açık vişne renginde, kiraz, ahududu ve muz aromalarıyla burunda ve damakta yoğun, lezzetli, dengeli ve kalıcı bir şarap. Domates soslu makarna ve pizzalar, hafif baharatlı, soslu tavuk ve et yemekleri, sıcak biftek salatası, ızgara balıklar, Çin böreği ve taze peynir çeşitleri ile iyi uyum sağlıyor. Servis sıcaklığı 14-16 derece.

ANCYRA ÖKÜZGÖZÜ

Parlak ve canlı vişne renkli. Kiraz ve çilek gibi taze kırmızı meyve aromalarıyla burunda ve damakta yoğun, dolgun, yumuşak tanenli ve dengeli bir şarap. Pizzalar, ızgara kırmızı etler, bolonez soslu makarnalar, soğuk et tabakları ve lazanya ile iyi uyum sağlıyor. Servis sıcaklığı 14-16 derece.

ANCYRA MERLOT

Parlak, yoğun bordo renkli. Burunda ve damakta baharat ile kırmızı orman meyve aromalarıyla zengin ve kalıcı, dolgun, yumuşak tanenli ve dengeli bir şarap. Izgara dana ve kuzu etleri, hafif baharat soslu kırmızı etler, krema soslu makarnalar ve şarküteri ürünleri ile iyi uyum sağlıyor. Servis sıcaklığı 14-16 derece.

ANCYRA SYRAH

Parlak ve canlı vişne renkli. Zengin baharat ve kırmızı meyve aromalarına sahip, damakta aroma kalıcılığıyla dikkat çekici, dolgun, dengeli ve uzun bir şarap. Baharatlı ve soslu koyun ve dana etleri, beyti, fajitas ve tulum peyniri ile iyi uyum sağlıyor. Servis sıcaklığı 14-16 derece.

ANCYRA CABERNET SYRAH

Parlak koyu vişne renkli. Burunda ve damakta kara orman meyveleri, yeşil biber ve baharat aromalarına sahip, dolgun, yumuşak tanenli, aroma kalıcılığıyla dikkat çekici, dengeli bir şarap. Baharatlı ve soslu koyun ve dana etleri, baharatla marine edilmiş ızgara kırmızı etler, Kars gravyeri ve keçi peyniri ile iyi uyum sağlıyor. Servis sıcaklığı 14-16 derece.

En pahalı Türk şarabı

Kayra, Türkiye’nin en pahalı şarabı olarak nitelediği "Kayra Imperial" serisini üretti. Kayra Imperial Mey İçki’nin Denizli’deki bağlarında yetiştirilen şiraz üzümlerinin 2005 hasadından elde edildi. Şiraz üzümler toplam 300 fıçıya kondu. 24 aylık bekletildi, en iyi performansı gösteren 15 fıçı Kayra Imperial olarak şişelendi. Şarap uzmanı Daniel O’Donnell’in denetiminde 15 fıçıdan 6 bin şişe üretilen kırmızı sek şarap aynı zamanda Michelin yıldızlı dünyanın önde gelen restoranlarına giren ilk Türk şarabı olacak. Kayra Imperial’i şarap listesine ilk ekleyenler ise Londra’da bulunan Fat Ducks, Fransız Letranger ve Japon Hakkasan gibi restoranlar oldu. Kayra Imperial 85 YTL’ye sadece İstanbul’daki Kayra Şarap Akademisi’nde satılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!