Kastamonu ve Şanlıurfalı anneler hediyede İstanbul’a yaklaştılar

Güncelleme Tarihi:

Kastamonu ve Şanlıurfalı anneler hediyede İstanbul’a yaklaştılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 00:00

Anneler Günü’nde ’kartlı ödeme’ sistemleriyle, 528 milyon 11 bin 219 YTL’lik alışveriş yapıldı.

Anneler Günü’nde kuyumcu cirosunun en yüksek olduğu 10 ilin başında ilk sırayı, yüzde 39.35 ile İstanbul alırken, üçüncü ve dördüncü sıralarda yer alan Şanlıurfa ve Kastamonu’daki kuyumcuların ciroları toplamı ise bu yıl ikinci sıradaki Ankara’yı geride bıraktı.

ANNELER gününde kredi kartı ile yapılan alışverişler, bir yıl öncesine göre yüzde 23 oranında artış gösterek 528 milyon 11 bin 219 YTL’ye ulaşırken, ilginç sonuçlara da ulaşıldı. Bu yılki Anneler Günü’nde de aslan payını her yıl olduğu gibi yine kuyumcular alırken, en çok harcamanın yapıldığı iller sıralamasında Şanlıurfa ve Kastamonu öne çıktı. İstanbul her zamanki gibi harcama tutarıyla liderliği bırakmazken, Şanlıurfa ve Kastamonu, bu yıl ilk kez rekor alışveriş oranlarıyla, Antalya, İzmir, Adana, Gaziantep gibi kentleri arkada bırakarak dikkatleri topladı.

Kuyumcuda yüzde 50 artış

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Anneler Günü’nde yapılan harcamalara ilişkin kartlı ödeme sistemi verilerine göre, bu yıl Anneler Günü’nü kapsayan 8-10 Mayıs döneminde kuyumcularda yapılan harcamalar, bir önceki haftayı kapsayan 1-3 Mayıs dönemi ile karşılaştırıldığında, gerçekleştirilen işlem adedinde yüzde 50’ye yakın arttı. Aynı karşılaştırma kapsamında Anneler Günü için kredi kartı ile en çok işlem yapılan ikinci sektör ise bir önceki haftaya göre yüzde 15.82 artış gösteren giyim ve aksesuar oldu.

İki ilde büyük sıçrama

Şanlıurfa ve Kastamonu’da alışveriş cirosu Ankara ve İzmir’i geçip İstanbul’a yaklaştı.Anneler Günü’nde kuyumcu cirosunun en yüksek olduğu 10 ilin başında ilk sırayı, yüzde 39.35’lik bir oran ile, İstanbul aldı. Sıralamaya göre üçüncü ve dördüncü sıralarda yer alan Şanlıurfa ve Kastamonu’daki kuyumcuların ciroları toplamı, bu yıl ikinci sıradaki Ankara’yı geride bıraktı. Anneler Günü’nde en çok kuyumcu harcaması yapanlar listesinde toplamda yüzde 17’lik oranla üst sıralarda yer alan Kastamonu ve Şanlıurfa’nın cirolarının, listenin birinci sırasındaki İstanbul’a da yaklaşması dikkat çekti. Anneler Günü’nde kuyumcularda yapılan harcamalar listesinin ilk dört sırasını paylaşan İstanbul, Ankara, Şanlıurfa ve Kastamonu’yu, sırasıyla Adana, İzmir, Antalya, Gaziantep, Konya ve Kocaeli illeri izledi.

6.7 milyon işlem yapıldı

ANNELER Günü’nü kapsayan 10-12 Mayıs tarihleri arasında BKM takasında gerçekleştirilen işlem adedi 6 milyon 787 bin 497 adet olarak kaydedildi. Takas verilerine göre, bu işlemlerin tutarı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 23’ün üzerinde rekor bir artış göstererek, 528 milyon 11 bin 219 YTL’ye ulaştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!